Uite când să-ţi programezi concediul, în funcție de prognoza meteo!

Ultima actualizare:

    Se apropie vremea vacanţelor
Se apropie vremea vacanţelor

Ne apropiem cu paşi repezi de mult-aşteptata vară! Meteorologii ne spun cum va fi vremea în următoarele trei luni, astfel încât să putem să ne alegem perioada în care vom pleca în concediu. În mai şi iunie, temperaturile vor fi apropiate de normal, iar în iulie, mai ridicate.

MAI. În majoritatea zonelor, valorile termice vor fi, în general, apropiate de normele climatologice. Excepţie vor face regiunile nordice şi centrale, unde se vor situa, local, sub aceste norme. Astfel, meteorologii estimează până la 18 grade Celsius în Banat, Crişana, Muntenia şi Dobrogea, respectiv de până la 16 grade Celsius în Transilvania şi Oltenia. Referitor la ploi, cele mai mari cantităţi sunt estimate în Maramureş, Muntenia, Crişana, Banat şi Oltenia, iar cele mai scăzute în Dobrogea. 

IUNIE. În condiţiile în care media multianuală a primei luni de vară este de 18,3 grade Celsius, cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Olteniei (între 15 şi 19 grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de până la 22 de grade Celsius, se vor consemna în Muntenia şi Dobrogea. Cantităţile totale de precipitaţii vor avea, în iunie, o tendinţă spre deficit, pe arii extinse în regiunile sudice şi estice şi, local, în restul teritoriului, respectiv peste norma stabilită la 84,5 l/mp. 

IULIE. Nu degeaba este numită luna lui Cuptor. Sunt aşteptate, îndeosebi în sud şi sud-est, valori termice mai ridicate decât norma climatologică, care este de 20,2 grade Celsius. Aşadar, temperaturile medii vor fi cuprinse între 17 şi 21 grade Celsius, în Oltenia, dar şi de până la 24 de grade Celsius, în Muntenia şi Dobrogea. Pe de altă parte, cantităţile totale de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării. Va ploua mai mult în Moldova, Muntenia, Maramureş Transilvania şi Oltenia şi mai puţin în Dobrogea. 

Temperaturi de vară, în următoarele două săptămâni

Vremea se va încălzi în primele zile ale acestei luni în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor ajunge și până la 27 de grade Celsius, peste cele normale în această perioadă din an. Cu toate acestea, nu vor lipsi precipitațiile, sub formă de averse, în special în intervalele 3-5 mai și 7-9 mai, potrivit prognozei pe două săptămâni a ANM. În intervalul 5-10 mai, se va răcori ușor în aproape toate zonele țării. Apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză, meteorologii estimează o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ceea ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

Fenomen ciudat în Olt: un bolovan de gheaţă a căzut din cer

simeon stalpnicul png

Localnicii din Tia Mare, județul Olt, au rămas muți de uimire când, ieri, în jurul orei 11.00, de sus a căzut un bolovan de gheață. Și asta, în condițiile în care cerul era senin, iar afară erau 20 de grade Celsius, potrivit digi24.ro. Ciudatul bolovan, căzut din cer, a aterizat în solariul unei localnice, rupând folia care acoperă roșiile acesteia. Nevenindu-i să creadă, femeia s-a fotografiat cu bolovanul de gheață, care are un diametru de circa 30 de centimetri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net