Iarna își intră deja în drepturi! Cele mai afectate zone sunt Moldova și estul Tralsilvaniei, unde temperaturile au scăzut până la -5 grade Celsius. Aerul rece acoperă vineri (22 noiembrie) Capitala, unde sunt anunțate zero grade și ar putea să cadă și primii fulgi de zăpadă. Șoferii sunt sfătuiți să iasă la drum doar dacă au mașini pregătite pentru iarnă.


La munte s-a instalat iarna de două zile. La peste 1.500 de metri altitudine, stradul de zăpadă depășește 10 centimetri, iar pe vârfuri viscolește puternic. România se află în aceste zile sub influența unui val de aer siberian.

„lementul semnificativ ar fi scăderea valorilor termice, scădere care va determina valori negative în jumătatea de nord a Moldovei, mâine şi pe timpul zilei. De exemplu, ne aşteptăm la maxime de minus unu, minus două grade în oraşele din jumătatea de nord a Moldovei”, a declarat meteorologul ANM Alina Șerban, potrivit observator.tv.

Vreme rece în Capitală

Este frig și la București, unde minima este între 0 și -1 grad Celsius la periferie, iar maxima nu depășește 6 grade. Este posibil să vedem și primii fulgi de zăpadă.

Sâmbătă (23 noiembrie) se anunță tot frig, maxima de 6 grade și vânt foarte puternic. Duminică (24 noiembrie) se încălzește, maxima ajungând la 8 grade pe timpul zilei.

 
 
Loading...