Val de aer polar în România! Joi este anunțată prima ninsoare

Ultima actualizare:

    Se anunță ninsori în zona de munteFoto: Pixabay
Se anunță ninsori în zona de munteFoto: Pixabay

Toamnă își intră în drepturi! Un val de aer polar a ajuns în partea nordică a României, iar de miercuri (18 setepmbrie) va cuprinde și sudul. Temperaturile vor scădea semnificativ, cu aproximativ 10 grade în toată țara.

În zonele de munte, joi (19 septembrie), este așteptată și prima lapoviță și ninsoare din această toamnă. Cu toate acestea, de luni (23 septembrie), vremea se va încălzi ușor, însă temperaturile vor rămâne de toamnă.

De  joi, temperaturile maxime nu vor mai trece de 23 de grade și sunt anunțate precipitații în mai multe zone din țară, inclusiv în Capitală.

„Temperaturile vor crește din nou!”

„Răcirea vremii afectează deja jumătatea de nord a țării pentru că masa de aer polar a pătruns, coboară dinspre nord spre sud. Mâine (miercuri n.r.) temperaturile maxime vor mai ajunge și în sudul țării la 27, 28 de grade Celsius. Joi, vineri, sâmbătă, temperaturile nu vor mai trece de 23 de grade Celsius, nici în extremitatea de sud a țării. Temperaturile foarte scăzute, de final de septembrie, început de octombrie. 

Luni, 23 septembrie, va fi echinochițul de toamnă, este momentul în care noaptea va începe să crească, să fie mai lungă decât ziua. Începe toamna astronomică.

Precipațiile vor fi slabe cantitativ, dar vor apărea. Mâine (miercuri n.r.) sunt condiții de ploi slabe în sud, în sud-est, inclusiv în București.

Pentru că temperaturile vor scădea foarte mult, atât pe creste, cât și în depresiuni, vor fi temperaturi negative, noaptea și în prima partea a zilei, aceste temperaturi vor face ca precipitațiile să devină lapoviță și ninsoare pe creste, în special pe crestele Carpaților Orientali, în cursul zilei de joi și de vineri, dar slabe cantitativ. Vor fi primii fulgi de zăpadă din această toamnă.

Este doar un puseu. De săptămâna viitoarea, va reveni vremea placută. Luni, marți, temperaturile vor crește din nou. Vremea se va încălzi peste tot”, a explicat meteorologul Digi24, Simona Căpșună.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net