Iarna începe să își facă simțită prezența, în ultimele zile din luna noiembrie. Mercurul scade brusc în termometre, iar ploaia se transformă în lapoviță și ninsoare, începând de duminică seară (27 noiembrie).


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de vreme rea, valabilă între duminică, de la ora 16.00, și marți, la ora 23.00.

„În intervalul menţionat vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15...20 l/mp. În seara zilei de duminică (27 noiembrie) vor fi ploi, dar în noaptea de duminică spre luni (27/28 noiembrie) şi în cursul zilei de luni (28 noiembrie), acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde valorile termice vor marca o scădere accentuată. În noaptea de luni spre marţi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de marţi (29 noiembrie), vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă”, se arată în informarea transmisă de ANM.

În plus, senzația de frig va fi accentută de vântul puternic. „Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50...60 km/h. Îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, se mai arată în avertizare.

 
 
Loading...