Vremea a luat-o razna! Ce spun meteorologii despre temperaturiile ridicate din noiembrie

Ultima actualizare:
SUA. De trei zile, Chicago e afectat de ninsori şi îngheţ
SUA. De trei zile, Chicago e afectat de ninsori şi îngheţ

De miercuri s-a mai răcit puţin în ţara noastră, a început să plouă prin vest şi un vânt puternic ne-a adus aminte că se apropie iarna. Meteorologii ne contrazic însă. “E foarte cald pentru o lună noiembrie. Şi această anomalie meteo va continua până la sfârşitul lunii”.

Aproximativ două săptămâni de acum încolo va fi foarte cald în România, anunţă specialiştii ANMH. O puternică anomalie meteo va afecta România şi ţări din Europa centrală şi de Est, în această săptămână, spun şi cei de la Severe Weather anunţând că un val de aer cald va aduce temperaturi cu mult peste cele normale pentru mijlocul lunii noiembrie, scrie adevarul.ro. 

Valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 17 şi 22˚C. 

Marea Britanie. Mii de sinistraţi,  în zona Yorkshire
Marea Britanie. Mii de sinistraţi, în zona Yorkshire

O scădere a temperaturilor este estimată abia după data de 22 noiembrie, însă vremea va rămâne uşor mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii noiembrie. Conform datelor statistice furnizate de ANM media lunară a lunii noiembrie este de 6,4˚C.

Potrivit prognozei realizate de severe-weather.eu, toate ţările din Europa Centrală şi de Est se vor confrunta cu o vreme extrem de caldă, media temperaturilor va fi mai mare şi cu 16˚C decât cele normale pentru mijlocul lunii noiembrie, în regiunile din estul Europei, zona Balcanilor şi vestul Rusiei. 

În acelaşi timp, temperaturi mult mai mici se vor înregistra în vestul continentului european, unde mai multe ţări se confruntă cu inundaţii extraordinare. 

Italia. Veneţia, înghiţită de ape
Italia. Veneţia, înghiţită de ape

Veneţia nu a scăpat de capriciile vremii, oraşul italian fiind complet paralizat de o creştere de 1,87 metri a nivelului apei, din cauza ploilor de marţi noaptea. Inundaţia se apropie de dezastrul din 1966, când a fost înregistrată o creştere a nivelului apei la o cotă istorică de 1,94 m. Autorităţile au confirmat că o persoană a murit din cauza urgiei. 

De patru zile încoace, şi Marea Britanie se confruntă cu un val incredibil de precipitaţii, care a dus la surparea unor diguri şi la înghiţirea unor localităţi între în Doncaster, Derbyshire, Midlands şi Yorkshire. 35 de avertismente de inundaţie au fost emise în Yorkshire, miercuri, după ce premierul Boris Johnson a cerut suplimentarea efectivelor de militari trimişi să îi ajute pe sinistraţi.

Chicago sub nămeţi

Mii de curse de avion au fost anulate şi peste 200 de milioane de americani au fost afectaţi de temperaturile polare care au paralizat miercuri statele americane cuprinse între graniţa canadiană şi sudul Texasului. 


    SUA. De trei zile, Chicago e afectat de ninsori şi îngheţFoto: Getty Images
SUA. De trei zile, Chicago e afectat de ninsori şi îngheţFoto: Getty Images

Însă Chicago a fost cel mai afectat: 20 de accidente rutiere s-au înregistrat în decurs de o oră (dimineaţa între 8.00 şi 9.00), peste 1.800 de locuinţe au rămas fără electricitate şi drumurile au fost blocate. 

În decurs de doar trei zile au fost înregistrate 300 de recorduri meteorologice în Indianapolis, Alabama, Milwakee şi Wisconsin şi urgia continuă.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net