Zece reguli ale igienei intime, pentru o viaţă sexuală sigură şi sănătoasă

Ultima actualizare:

În general, însă, este bine să ţinem cont de câteva reguli generale de igienă:

1- Înainte de actul sexual, în afara organelor genitale, trebuie spălate bine şi zona anală, mâinile şi dinţii, dat fiind că acestea sunt cele care intră în contact unele cu altele în timpul unei partide de sex şi a jocurilor preliminare din pat.

2- Odată consumată penetrarea, nu este considerată indispensabilă o nouă splălare a părţilor intime. Sexologii obişnuiesc să recomande partenerilor ca, după actul sexual, să rămână în pat îmbrăţişaţi, mângâindu-se şi sărutându-se un timp, înainte ca unul dintre ei să dea fuga la duş.

Citeşte şi:

14 trucuri pentru o căsnicie fără sexCele 7 erori sexuale feminine. Unde greşesc femeile în aşternuturi?

Importanţa postludiului. 10 lucruri de făcut după sexCele şapte căi de obţinere a orgasmului masculinUnde e pasiunea? Şapte sfaturi pentru recuperarea intimităţii în cuplu

3- Să stai nespălat după sex nu este ceva nesănătos sau neigienic, dat fiind că sperma este sterilă şi orice femeie poate să petreacă toată noaptea cu substanţa respectivă în vagin. Bărbatul, la rândul său, poate sta liniştit, dat fiind că bacteriile provenite din vagin nu afectează în niciun fel sexul masculin.

4- Igiena intimă este, însă, necesară, după sex, în caz de micoze sau piele sensibilă, ori dacă medicul recomandă astfel. În general, însă, se poate sta o noapte întreagă fără necesitatea unei spălări intime după consumarea actului sexual.

5- Unul din cazurile îndoielnice este generat de actul sexual în perioada menstruaţiei. În această situaţie nu există pericol de infecţii, dacă niciunul dintre parteneri nu are SIDA, dar este de preferat realizarea rapidă a unei spălări intime imediat după actul sexual, pentru că sângele este mediul favorabil dezvoltării microbilor.

Citeşte aici celelalte cinci reguli ale ingienei intime

image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net