Zeci de ţigani din Mizil, teroare în sectorul 2

Ultima actualizare:

Fernando, Secret, Serenada, Edith, Antonio, Levenţica, Elvis, dar şi familiile Măslină şi Rugină, cu fii Albert şi Gioni, recunoscuţi sau nu, majoritatea originari din oraşul Mizil, au fost evacuaţi astăzi de dimineaţă dintr-o clădire de pe strada Elev Ştefănescu din sectorul 2.

Până acum un an imobilul era folosit de primărie ca sediu pentru Agenţia Naţională pentru Prortecţia Consumatorului (ANPC).

Până să fie retrocedat, imobilul a fost sediul ANPC. Proprietarul, Emil Tricorache, a murit în urmă cu cinci ani, iar fiul acestuia spune că imobilul a fost vândut cu trei ani în urmă“, a spus Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

De altfel, dezinteresul proprietarilor este principalul motiv pentru care acestea sunt ocupate abuziv.

În general este vorba de imobile retrocedate pe care proprietarii nu au bani să le întreţină sau să le renoveze pentru a le vinde, astfel încât le lasă de izbelişte, devenind ţinta nomazilor.

Evacuare cu noaptea-n cap

Intervenţia s-a făcut la ivirea zorilor, în jurul orei 5.45, pentru a-i surprinde pe toţi „chiriaşii“ în casă, dar poliţiştii comunitari şi reprezentanţii primăriei  nu au reuşit să-i prindă pe presupuşii infractori urmăriţi local şi general care se bănuia că locuiau în imobil.

Cele peste 30 de persoane evacuate, majoritatea femei şi copii, nu au reacţionat violent şi nici nu le-au făcut greutăţi poliţiştilor comunitari.

Ei au fost preluaţi de ambulanţele sociale ale Primăriei Sectorului 2 şi urmează să fie direcţionaţi către centrele de plasament.

Citeşte întreg articolul aici

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net