Zi de doliu naţional în Polonia: ceremonie religioasă în centrul Varşoviei - VIDEO UPDATE

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sute de mii de oameni se vor aduna sâmbătă în centrul Varşoviei să aducă un ultim omagiu victimelor accidentului aviatic de la Smolensk, printre care preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski.

UPDATE 14.50: Traian Băsescu va participa la funeraliile de la Varşovia. El va merge cu elicopterul la Oradea, iar drumul spre Polonia îl va continua cu maşina

UPDATE 12.58 În Piaţa Pilsudski din Varşovia s-au adunat aproximativ 2.000 de oameni. Ceremonia trebuie să înceapă.

Vezi aici VIDEO

UPDATE 10.00 Decanul cardinalilor, Angelo Sodano, desemnat să-l reprezinte pe papa Benedict al XVI-lea la funeraliile preşedintelui polonez Lech Kaczynski, nu va putea ajunge sâmbătă în Polonia din cauza închiderii spaţiului aerian.

Dimineaţa, la ora producerii accidentului aviatic de acum o săptămână, s-au bătut clopote în toată ţara.

O ceremonie în memoria victimelor accidentului de la Smolensk va începe la ora 12.00 în apropierea mormântului Soldatului Necunoscut din Varşovia. Manifestarea, în cursul căreia va avea loc şi o slujbă religioasă, va dura circa patru ore.

Sicriele preşedintelui Poloniei şi ale soţiei sale, expuse la Palatul Prezidenţial, vor fi transferate la ora 17.30 la Catedrala Sf. Ioan din centrul vechi al oraşului, după care la 18.00 se va oficia o slujbă religioasă. Sicriele vor fi apoi transportate la Cracovia, unde duminică va avea loc înmormântarea.

Preşedintele Poloniei şi soţia sa vor fi înmormântaţi în pridvorul Catedralei Sf. Stanislaw şi Wenceslas de pe dealul Wawel din Cracovia şi nu în cripta regilor.

Avionul în care se aflau preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski şi soţia lui s-a prăbuşit la 10 aprilie în apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea tuturor celor 96 de oficialu de la bord, printre care numeroşi responsabili politici şi militari polonezi.

Delegaţia se deplasa la ceremoniile prilejuite de cea de a 70-a comemorare a masacrului de la Katyn, când mii de ofiţeri polonezi au fost ucişi de poliţia politică a lui Stalin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net