Este al cincilea an consecutiv când se ţine "Ziua mondială a grădinăritului în pielea goală", eveniment în care toţi cei care au grădină se pot îngriji de ea, complet dezbrăcaţi. Şi nu doar atât. Sărbătoarea promovează nudismul în mijlocul naturii - în iarbă, în pădure, pe câmp şi nu doar pe plajă, cum se practică în mod regulat.


În mod normal evenimentul are loc în prima sâmbătă a lunii mai, însă dacă aceasta pică chiar de 1 mai, sărbătoarea se amână pentru următoarea sâmbătă, întrucât nu se doreşte confundarea "Zilei grădinăritului în pielea goală" cu "Ziua muncii".


Vezi aici GALERIE FOTO


Ideea care stă la baza grădinăritului complet dezbrăcat face referire la vremurile biblice când Adam şi Eva trăiau într-o comuniune perfectă cu natura, legătură care astăzi poate fi deteriorată de prezenţa hainelor.

     Citeşte şi:
        
O mie de britanici, în pielea goală pentru artă - VIDEO
         Nudişti şocaţi de sexul în boscheţi - VIDEO
         Protest în pielea goală, la -15 grade!

"La fel ca şi înotul grădinăritul în pielea goală permite un contact direct şi complet cu mediul înconjurător, fiind în acelşi timp un lucru plăcut şi amuzant", se precizează pe site-ul organizatorilor.


"Când stai dezbrăcat în natură simţi fiecare briză de aer. Fiecare fir de păr adie în bătaia vântului. Te simţi conectat cu natura într-un fel ce poate fi atins doar fără haine", explică Barbara Pollard, din Wiltshire, Marea Britanie.

Loading...
Citeste tot despre: