Este destul de riscant să crezi că într-o relaţie sexul nu contează. Este un mit care în timp „erodează” intimitatea. Sexul ne oferă acea rupere de presiunile vieţii de zi cu zi şi ne dă posibilitatea să trăim acele momente unice pe care le împărtăşim cu partenerul de viaţă.


Pe de altă parte, sexul ne dă senzaţii pe care nicio altă experienţă nu le poate oferi. Ne apropie ca nimic altceva şi ne face de o vulnerabilitate nemaiîntâlnită, iar dacă ştim să profităm de acele clipe, câştigul este uriaş.

După un act sexual, creierele ambilor parteneri eliberează substanţe care îi fac să se simtă fericiţi şi, cel mai important, conectaţi şi îndrăgostiţi. Sexul regulat întăreşte o relaţie. Nu este singurul lucru care face asta, dar este printre ele.

Iar noi facem greşeala să uităm că principalul organ sexual este creierul şi credem că e pur şi simplu un act fizic, fără să ne gândim că şi atingerea, mângăierile şi orice alt gest prin care îi creăm confort psihic celuilalt pot fi văzute ca fâcând parte dintr-o viaţă sexuală împlinită.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: