O relaţie de cuplu sănătoasă este o relaţie în care ambii parteneri evoluează şi colaborează, reuşind să se bucure de viaţă atât împreună, cât şi separat, respectându-şi unicitatea. O relaţie toxică este exact inversul. În articolul de mai jos, descoperă cele mai evidente semne care prevestesc sfârşitul unei relaţii.


Partenerul te critică tot timpul şi este dispreţuitor

Eşti mai mereu criticată, chiar şi în public sau în faţa prietenilor?  Simţi că partenerul te priveşte de sus şi că nimic din ce faci nu îl poate mulţumi?  Se amuză mereu pe seama ta şi afişează un aer dispreţuitot, de superioritate, faţă de tine? Toate acestea sunt semnale de alarmă că relaţia e una nefericită.

E distant şi te evită

Nu este obligatoriu să existe abuz şi violenţă între voi ca relaţia să fie una toxică. E suficient să lipsească afecţiunea. E foarte posibil ca partenerul să îţi transmită mesaje contradictorii. De exemplu, îţi spune că te iubeşte dar refuză, în acelaşi timp, să-şi arate iubirea prin gesturi tandre, de apropiere. Acest lucru creează confuzie şi ajungi să nu mai ştii ce să crezi. În consecinţă, te simţi mereu respinsă, dată la o parte. Dacă ai încercat să-i spui toate astea, iar partenerul s-a plâns că eşti prea fragilă emoţional şi prea dependentă de el, atunci e cazul să reevaluezi relaţia.

Între voi există foarte multă ostilitate

Îţi lipseşte sentimentul de siguranţă, de protecţie, şi ai mereu senzaţia că sunteţi inamici, în tabere adverse?  Dacă partenerul tău este ostil faţă de tine, iar tu simţi că trăieşti într-un mediu tensionat şi că nu poţi să-ţi exprimi deschis nemulţumirile şi doleanţele, atunci relaţia voastră nu este una sănătoasă.

 
 
Loading...