Nevoia de afecţiune, de siguranţă şi de încredere reprezintă un imbold pentru a începe o relaţie alături de persoana care te atrage. Totuşi, există bărbaţi care evită să se implice într-o relaţie, preferând să stea singuri.


Odată ce sunt conştienţi că pot avea parte de experienţe sexuale fără obligaţii, care le conferă plăcerea şi afecţiunea de care au nevoie, fără a le cere implicare afectivă directă, unii bărbaţi sunt tentaţi să rămână singuri pentru a putea profita din plin de oportunităţile oferite de celibat.

Totodată, pe măsură ce înaintează în vârstă, persoanele de sex masculin devin conştiente că, pentru a susţine o familie, este necesar ca ei să muncească mai mult, să îşi asume anumite decizii şi să lupte pentru a dobândi un statut social cât mai apreciat de cei dragi.

Toate acestea se transformă într-o sarcină colosală, copleşitoare pentru caracterele masculine mai slabe, înzestrate cu puţină determinare şi încredere în forţele proprii, de aceea, adesea, aceştea au nevoie de o susţinere feminină constantă, care să îi motiveze să progreseze şi să se maturizeze.

 

 
 
Loading...