Preludiul este extrem de necesar la începutul partidei de amor, dar ce se întâmplă după ce facem sex? Postludiul, adică atenţia pe care partenerii şi-o acordă după finalizarea actului sexual, este un aspect esenţial al vieţii intime şi al relaţiei de cuplu, la fel de important ca preludiul. Mângâierile şi vorbele dulci nu ar trebui să fie trecute cu vederea sau tratate expeditiv. A fi rece, deconectat sau distant după sex poate avea efecte negative și poate influența nivelul de satisfacție a unei femei.


Nimic nu este mai nepotrivit pentru o femeie decât să vadă cum bărbatul satisfăcut se desprinde de ea şi se retrage în colţul lui ca să adoarmă sau, mai rău, ca să fumeze o ţigară. În asemenea împrejurări, femeia are impresia că a fost folosită ca pe un simplu obiect sexual.

Prin urmare, este important ca partenerii de cuplu să mențină starea de spirit și să continue să se îmbrăţişeze, să se mângâie şi să se sărute reciproc după orgasm. Aceasta înseamnă că afecțiunea și starea de spirit generală trebuie să continue. Postludiul este ceea ce întăreşte intimitatea în relaţie, este respectul şi adoraţia pe care un bărbat le manifestă pentru femeie.

 
 
Loading...