Incident tragic în comuna Pianu, județul Alba! Un bărbat a fost ucis de explozia unui proiectil, iar altul a ajuns la spital cu răni serioase! Totul s-a întâmplat în incinta unei societăţi comerciale care colecta fier vechi.


Printre deşeurile ajunse în curtea societății respective se afla şi proiectilul care nu a fost manevrat corespunzător şi a explodat. Oamenii legii trebuie să stabilească cum a ajuns dispozitivul militar acolo. Cel mai probabil, acesta ar putea proveni de la o unitate militară situată în apropiere.

Sudor de meserie, bărbatul de 43 de ani lucra la dezasamblarea unor deşeuri, alături de un alt coleg în vârstă de 52 de ani. Aceștia tăiau niște bucăți de fier vechi, când s-a produs explozia. Este vorba despre un proiectil pe care cei doi bărbați au încercat să îl taie. În urma detonării, bărbatul în vârstă de 43 de ani a murit pe loc, iar celălalt a fost transportat la spital cu schije.

Deșeurile ar fi achiziționate legal

”Din nefericire, o persoană a decedat, cealaltă a fost transportată la spitalul din Sebeș, urmând să fie transportată la spitalul din Alba. Colegii de la ISU, Poliție și ITM fac verificări, cazul este preluat de Poliție, vom vedea exact ce s-a întâmplat. Se pare că a avut loc o explozie în timp ce încerca să taie o bucată de metal, se pare că ar fi un proiectil dezafectat. Deocamdată, din declarațiile celui aflat la fața locului, care a plecat să anunțe proprietarul firmei, aceste deșeuri sunt achiziționate legal”, a declarat prefectul de Alba, Nicolae Albu.

”Așteptăm documentele din partea firmei pentru a vedea condițiile în care cele două persoane implicate în incident își desfășurau activitatea. Vom verifica respectarea condițiilor de angajare și instruire și eventuale sancțiuni, dacă este cazul, conform atribuțiilor noastre”, a declarat Vasile Suciu, seful Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă de la ITM Alba.

Ancheta se anunță a fi una complexă, având în vedere împrejurările în care s-a produs incidentul mortal. În locația respectivă sunt sute de proiectile (aruncătoare de grenade, adică muniție militară), potrivit surselor noastre, dezafectate. Carcasele din metal ale acestor proiectile erau tăiate de cei doi muncitori. Cel mai probabil, va fi nevoie și de expertiză pirotehnică, scrie alba24.ro.

 

Citește și:

Explozie la Uzina de Armament din Băbeni. Un tânăr de 22 de ani a murit

A dat anunţ că are de vânzare un proiectil

 
 
Loading...