Vocea lui Rareș Borlea, alias Raoul, se aude de câteva zile pe străzi, la megafon, în mesajele prin care poliția îi avertizează pe români ca e mai bine sa stea în casă, din pricina pandemiei de coronavirus. Artistul n-a mai ieșit din casă de 9 zile. Face lucruri care nu-l plictisesc și este optimist.


Click! Ai aceeptat ca vocea ta să fie înregistrată pentru mesajele poliției pentru prevenția răspândirii coronavirusului.

Raoul: Mi s-a părut o idee interesantă, cu atât mai mult cu cât poliția a dorit prin acest mesaj să convingă populația de riscurile la care se supune dacă nu respectă regulile impuse pe durata acestei pandemii și mă bucur că au avut încredere în mine și în capacitatea mea de a-i convinge prin vocea mea.

Esti izolat? 

Da, sunt izolat, nu sunt în carantină, dar stau în casă de când am venit din ultima deplasare din SUA și din Turcia, nici măcar la cumpărături nu am ieșit. Au făcut alții cumpărăturile pentru mine. Nu pentru că mi-ar fi frică, ci din dorința de a mă proteja. Deja am 9 zile de când stau în casă și m-am obișnuit cu asta. Încerc să fac lucruri care să nu mă plictisesc. M-am obișnuit cu ideea și sunt optimist că la capătul acestei perioade vin zile mai bune, în care să ne bucurăm de viață și de zâmbete.

raoul_2.jpg

Raoul
Rareș Borlea, alias Raoul
Foto: Arhivă personală

Ce mesaj ai pentru oameni, pentru fanii tăi?

Oamenii trebuie să se protejeze stând în casă. Dacă stau în casă, ei nu se supun riscurilor. Acestea sunt primele reguli, regulile sociale. Ele trebuie respectate în primul rand, apoi apar regulile de igienă extrem de drastică. 

Ai mai stat vreodată atât de mult în casă? 

Nu am mai stat niciodată așa de mult în casă, pentru ca eu sunt un călător. Nu stau o lună de zile adunată în casă, nu stau, dar m-am resemnat și încerc să-mi canalizez toată energia și inspirația pentru a crea lucruri pe care să le pun în practică după ce această perioadă va trece. Și dacă sunt creativ, asta mă ajută să trec mai ușor peste perioada aceasta. Nu stau cu mâinile în sân! Am ce să fac. În timpul zilei mă odihnesc destul de mult, iar noaptea este un sfetnic bun. Mai mult lucrez noaptea. 

Cum privești situația legată de acest virus? 

"Eu cred că ce e val, ca valul trece. Chiar dacă lasă în urma vieți pierdute și își va pune amprenta asupra economiei și asupra vieții sociale, la un moment dat această planetă trebuie să funcționeze. Cred că va trebui să așteptăm destul de mult, două-trei luni, dar sunt convins că lucrurile se vor rezolva. Sper din tot sufletul meu.

Ascultă mesajul lui Raoul!

Citește și:

Șapte români au murit de coronavirus! Patru dintre victime au peste 70 de ani

Record de pacienți vindecați de coronavirus la Timișoara! Ce schemă de tratament folosesc medicii de acolo

 

 

Loading...