Pentru ca o relaţie să dureze până la adânci bătrâneţi, este necesar ca ea să reprezinte un cadru în care partenerii să-şi poată satisface şi nevoile de bază, cum ar fi sexul. Aşadar, asigură-te că relația voastră nu este privată de pasiune și dorință sexuală, iar sexul se numără printre activitățile voastre preferate. Nu transforma actul sexual într-o “recompensă” și învață să te bucuri cu adevărat de plăcerile vieții sexuale.


Atunci când există probleme în această sferă sau pur şi simplu activitatea sexuală este întreruptă din cauza tensiunilor, pe termen lung aceste neînpliniri pot impinge partenerii către alte persoane alături de care şă-şi satisfacă nevoile sau, îi vor determina să acumuleze frustrări, resentimente la adresa celuilalt.

Acest aspect atât de sensibil şi intim, nu este doar o modalitate de împlinire fizică. În afara plăcerii fizice atribuite, actul sexual declanşează în organism producţia de oxitocină, hormonul ataşamentului. Din acest motiv simţim cum brusc partenerul ne devine şi mai drag, lucru care contribuie şi influenţează sentimentele din cadrul relaţiei. Chiar şi în acest domeniu aşteptările, dorinţele şi fanteziile se pot negocia, astfel încât ele să fie în acord cu ambii parteneri şi să contribuie la dezvoltarea unei relaţii intime şi armonioase.

 

 

Loading...