În anumite relaţii de cuplu unul dintre parteneri îşi sacrifică dorinţele şi nevoile pentru a le satisface pe ale celuilalt. O atitudine total greşită, spun specialiştii în materie de relaţii. Acest lucru se întâmplă fie din cauza fricii acestuia de a nu fi respins, teama de singurătate, fie din cauza manipulării de către partener.


Acesta consideră că are dreptul să fie mai mereu în centrul atenţiei, că nu trebuie să urmeze aceleaşi reguli şi convenţii ca restul oamenilor. Partenerul dominant consideră că el merită să primească ce e mai bun şi să fie fericit fără a depune vreun efort în acest sens.

Partenerul subjugat adesea nu se simte demn de dragostea, afecţiunea şi respectul celorlalţi şi consideră că oricât de mult s-ar strădui nu va fi capabil să găsească pe cineva care să îl respecte şi să îi ofere o viaţă de cuplu împlinită şi fericită.

O astfel de relaţie, cu siguranţă, va eşua în cele din urmă, deoarece efortul doar  a unuia dintre partener de a aduce fericirea şi împlinirea în viaţa de cuplu nu este suficient pentru a evita despărţirea şi dezamăgirea.

 

 
 
Loading...