Gelozia este o boală care torturează sufletele, însă poate fi ţinută sub control. Dacă ai un partener gelos trebuie să-i explici ceea ce te deranjează. Este posibil ca iubitul tău să nu-și dea seama că felul său de a se comporta cu tine ți se pare prea posesiv.


Gelozia și posesivitatea pot fi cauzate de neîncrederea lui în temeinicia relației voastre. Trebuie să-i explici că și pentru tine relația voastră este la fel de importantă și că îți dorești la fel de mult ca și el să fiți împreună.Trebuie să-i cultivi încrederea iubitului tău, dacă aceasta îi lipsește.

Poate că este la prima relație serioasă, sau poate că fosta lui iubită avea o fire diferită de a ta și prefera să fie tot timpul în centrul atenției și să fie alintată. Se poate ca iubitul tău să traverseze o perioadă mai dificilă din viața lui și să resimtă nevoia de a te avea cât mai aproape. Oricare ar fi motivele, trebuie să-i explici calm și cu exemple cât mai elocvente că nu ai nevoie de așa de multă atenție pe cât este el dispus să-ți ofere.

Evită să-l cataloghezi ca fiind „posesiv”. Spune-i mai degrabă că felul său de comportament este prea acaparator și că te simți sufocată. În felul acesta eviți o posibilă ceartă, pentru că nu faci decât să-ți exprimi sentimentele și nu să-i adresezi o injurie.

 

Loading...