Cu toții încercăm să avem un stil de viață sănătos. Mâncăm micul dejun, gustare, prânzul, iar gustare, apoi cina. Însă, în funcție de efortul pe care îl depunem, de multe ori, după-amiaza, pe la orele 16.00, apare pofta de dulce. Nutriționista Cori Grmăescu propune o rețetă ușor de făcut și sănătoasă, pentru masa de prânz, pentru a putea ”păcăli” această tentație.


Specialiștii spun că prânzul este masa la care ne dă energie pentru a doua parte a zile, iar aceasta trebuie să ne asigure nutrienții necesari până la cină.

 

Rețeta delicioasă de la Cori Grămescu pentru a putea rezista tentației de dulce

 

”Pentru mine masa de prânz este cea mai importantă, pentru că, indiferent că suntem mantiali sau ne trezim puțin mai tărziu, ziua nu se termină odată ce ne-am încheiat programul la birou și avem nevoie de energie pentru partea a doua zilei pentru a evita pofta de dulce care ne lovește în jur de ora 16:00.

 

Așa că, azi vă propun o idee de prânz sățioasă cu brânză halloumi light, dovlecel, vânată la grătar și morcov cu cartof la cuptor”, scrie Cori Grămescu pe paginsa sa de Instagram.

 

Iată ce ușor de făcut este rețeta de la Cori Grămescu

”Pentru cartofi și morcov aveți nevoie de o tavă cu hârtie de copt pe care o stropiți cu 2-3 pufuri de ulei de măsline, iar lângă o mâna de rucola cu zeamă de lămâie. Iese yumm! ”, a mai scris Cori Grămescu.

 

Experții în nutriție mai spun că nu trebuie să mâncăm prea mult la prânz pentru că apoi intervine starea de ”leneveală” și timp de câteva ore energia noastră va merge doar pentru digerarea hranei.

Citește și:
Salată de vinete dietetică. Rețeta inedită a Mihaelei Bilic, cu ou și ulei

Legume eficiente pentru îngrijirea diferitelor tipuri de piele

 
 
Loading...