Cântărețul Adi Despot, solistul trupei Vița de vie, se află momentan în vizorul procurorilor DNA, după ce există suspiciuni că acesta ar fi ascuns o șpagă de 2 milioane de euro, din dosarul „Cârlionțatu”. Procurorii au cerut deja verificarea conturilor bancare ale artistului, pentru a stabili cu exactitate dacă bănuielile au un fundament real. Despot a devenit suspect deoarece este căsătorit cu Lisa Despot, sora unui politician implicat în dosarul menționat anterior.


Adi Despot, fostul jurat de la Vocea României, este cercetat de procurorii DNA în vederea unei șpăgi pe care acesta ar fi ascuns-o în conturile personale și este bănuit că deține informații cu privire la celebrul dosar „Cârlionțatu”, dat fiind faptul că soția acestuia este sora fostului viceguvernator al BNR și ex-președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu. Anchetatorii susțin faptul că șpaga de 2 milioane de euro ar fi fost oferită de către Sorin Oviu Vîntu și acceptată de Bogdan Olteanu, cu scopul de a-l numi pe Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Pentru ca mita să nu poată fi ușor detectată de către procurori, se presupune că banii au fost „ascunși” prin intermediul unui mecanism de spălare de bani, folosind un circuit financiar între mai multe companii offshore. Procurorii bănuiesc, totuși, că suma respectivă s-ar putea afla în conturile lui Adi Despot.

De aceea, DNA-ul a cerut inspectarea sumelor pe care cântărețul le deține în conturi, iar în urma verificărilor va putea fi stabilit cu exactitate dacă banii respectivi provin din concerte sau din muzică, respectiv din emisiunile la care Adi Despot participă, sau dacă au altă proveniență. În prezent, dosarul se află la tribunal și, potrivit celor de la Cancan, și a primit numele de cod „Cârlionțatu” din cauza faptului că fostul șef al Camerei Deputaților era poreclit astfel de Sorin Ovidiu Vântu, conform stenogramelor rezultate din interceptări, cu referire la „podoaba” sa capilară.

 

Loading...