Oameni cu afaceri promiţătoare la început de drum caută sprijin financiar de la antreprenori care le pot finanţa proiectele, iar aceste poveşti de succes prind viaţă la ProTv, în noua emisiune "Imperiul Leilor", ce va începe din 12 februarie. Producătorii păstrează misterul asupra domeniilor în care afaceriştii vor face investiţii, dar ne-au dezvăluit, miercuzri, în premieră un personaj spumos, care va face deliciul publicului în negocierea cu antreprenorii. Este vorba despre preotul Dinu Criste din Sălaj care vinde ciocolată cu canabis.


Dinu Criste, un preot din judeţul Cluj, a deschis în urmă cu mai bine de un an un atelier de producţie a ciocolatei după reţete belgiene. Deşi are experienţa nefericită a falimentului, cu ani în urmă investind o sumă fabuloasă în imobiliare, părintele nu a renunţat la afaceri şi a mai încercat încă o dată. "Ziua sunt preot, noaptea sunt traficant de endorfine! (n.r. moleculele fericirii)", îşi începe părintele povestea, atrăgând imediat atenţia oamenilor de afaceri, care s-au înscris la noul show.

La Pro Tv, preotul Criste le cere celor cinci "lei" din emisiune, 100.000 de euro pentru a prelua 20 la sută din afacerea cu ciocolată cu gust de canabis, ghimbir, lavandă, ardei iute şi alte arome sofisticate. Prezintă date dintr-un studiu european, potrivit căruia un locuitor din România mănâncă doar 200 de grame de ciocolată pe lună, în timp ce în Belgia, Germania, Elveţia sau Franţa consumul ajunge la 10 kilograme de ciocolată pe lună, însă.planul lui, deşi presărat cu argumente solide, nu îi convinge pe antreprenori care nu vor să-şi rişte bani. Singurul investitor care se alătură proiectului este Cristian Oneţiu, un timişorean care are o afacere cu produse bio pe care le comercializează online.

cristian_onetiu.jpg

cristian onetiu
Cristian Onţeiu, atras de mirajul afacerii cu ciocolată, a acceptat să devină acţionar în proiect
foto: Pro TV

Cei doi au bătut palma pentru 25 la sută din afacere, Oneţiu simţind că îl poate ajuta pe părinte, iar cei 100.000 de euro investiţi de el nu se vor pierde. Antreprenorul va fi sprijinit în demersul lui de Dragoş Petrescu, deţinătorul unui lanţ de restaurante, şi de Mohammad Murad, patronul unui lanţ hotelier celebru, care vor promova produsele în localurile lor. "Ciocolata nu poate fi vândută, dacă nu este degustată. Şi asta vom face noi. Vom face sampling pentru ca această ciocolată să ajungă la cât mai mulţi oameni, clienţi care vin în restaurantele deţinute de Dragoş şi hotelurile lui Mohammad", a dezvăluit Oneţiu. 

Imperiul Leilor, format internaţional, preluat de Pro Tv

Alături de cei trei investiori, pe scaunele antreprenorilor mai sunt două doamne. Este vorba despre Daniela Marişcu, acţonar al unei companii care construieşte spa-uri şi aquaparcuri şi Monica Cadogan, directorul general al unei platforme online unde se comercializează de la mobilă şi decoraţiuni interioare la produse pentru animale de companie.

Imperiul Leilor este un format de televiziune care duce tensiunea la un nivel extrem de ridicat și este produs în peste 30 de țări, printre care Statele Unite ale Americii, Germania, Spania, Portugalia, Japonia, Australia sau Israel, ajungând astfel pe toate continentele. Formatul îi pune pe oamenii de afaceri de succes să descopere o idee bună de afaceri, să simtă potențialul ei și să lupte ca niște lei ca să câștige supremația asupra propunerii respective. Dar nu puțini vor fi cei care vor plecă acasă fără a obține finanțarea dorită.

 
 
Loading...