Dragoş Dolănescu (44 de ani) a renunţat la costumul elegant din campaniile electorale, şi-a suflecat mânecile şi a sărit în ajutorul celor peste un milion de şomeri din Costa Rica, ţară grav afectată de pandemia de coronavirus. Deşi are o familie numeroasă, fiind tatăl a trei copii, Dragoş a decis ca, din jumătate de salariu, să cumpere mâncare pentru cei sărmani. Click! vă prezintă fotografii emoţionante cu celebrul deputat, din timpul campaniei umanitare, dar şi un interviu de suflet.


Regretatul Ion Dolănescu ar fi fost tare mândru de fiul său cel mic, Dragoş, care i-a moştenit nu numai trăsăturile fizice, ci şi generozitatea, el ajutându-i, acum, la greu, pe cei rămaşi fără loc de muncă. Deşi este deputat şi pozează elegant, ca un fotomodel, în campaniile electorale, iată că, de o săptămână, el face turul ţării, la volanul unui camion închiriat, pentru a împărţi mâncare celor aflaţi la ananghie, ajutat fiind de o echipă inimoasă.

2.jpg

Fotografiile în care Dragoş pare că se prăbuşeşte sub greutatea sacilor au făcut înconjurul ţării, în Costa Rica

Contactat de reporterii Click!, Dragoş Dolănescu ne-a povestit despre situaţia din Costa Rica, grav afectată, din punct de vedere economic, de pandemia de coronavirus: ”Am decis ca, timp de câteva luni, să-mi donez jumătate din salariu. Prin urmare, din cei 3.000 de dolari, cumpăr fasole şi orez, mâncarea de bază a celor din Costa Rica. Tot eu transport marfa, cam 400 km, conduc o maşină închiriată, un fel de dubiţă. Ajut şi la descărcat, am cărat pe umăr peste o tonă de mâncare. Sunt deputat şi e un gest firesc, nu trebuie să fiu lăudat, aşa cum au făcut ziariştii costaricani. Din păcate, colegii mei politicieni nu mi-au urmat exemplul, deşi i-am rugat. În Costa Rica sunt în jur de 800 de cazuri de coronavirus şi au murit şase persoane, iar în urma restricţiilor avem un milion de şomeri. Ei ce mănâncă? Trebuie ajutaţi, nu au ce le pune copiilor pe masă!”. 

«În anii studenţiei am lucrat pe şantier»

Dragoş nu se teme că îşi va rupe spatele cu sacii, sub greutatea cărora pare că se prăbuşeşte, ba chiar ne-a făcut o dezvăluire tristă: ”Sunt obişnuit din 1998-2004, anii studenţiei, la munca de jos. Tatăl meu, Ion Dolănescu, nu mă ajuta cu bani, aşa că am muncit pe şantier, atât în România, cât şi în America, unde câştigam în jur de 60 de dolari pe zi. Îi strângeam ca să pot supravieţui iarna, la cursuri”. 

fam.jpg

Dragoş, alături de soţia Melissa şi de copiii lui, Maria (21 de ani), Ion (16 ani) şi Darius (10 ani)

Dragoş a intrat în politică în 2007, iar pe 25 ianuarie 2015, de ziua regretatului său tată, a înfiinţat propriul partid, care are tricolorul românesc. El a fost ales deputat în Adunarea Legislativă din Costa Rica, având mandat în legislatura 2018-2022. Şi Ion Dolănescu, solistul care s-a stins din viaţă în urmă cu 11 ani, a fost deputat, în legislatura 2000-2004, în judeţul Ilfov, pe listele Partidului România Mare (PRM). Mama lui Dragoş, Margarita Valenciano, originară din Costa Rica, locuieşte la două case distanţă de celebrul fiu: ”Mama este medic ginecolog, a absolvit Facultatea de Medicină în România, a fost ultima iubire a lui tata. Are peste 70 de ani, dar nu a ieşit la pensie, se află şi ea, în prima linie, în lupta cu pandemia de coronavirus”, a mai adăugat Dragoş.

Și Rona Hartner și-a ajutat vecinii

-rona.jpg

Rona Hartner a muncit nopţi întregi pentru măşti

Şi Rona Hartner (47 de ani), stabilită în sudul Franţei, a decis să facă un gest nobil, în această perioadă delicată: ”Am pus măşti în faţa casei pentru vecini, cusute de mine. Eu le-am făcut şi le-am cusut, le-am sterilizat cu fierul de călcat şi le-am dat şi cu spray dezinfectant. Oamenii se servesc, îşi ia fiecare masca şi pleacă. Trebuie să fac altele acum şi mi se pare strigător la cer că într-o ţară civilizată ca Franţa să nu existe măşti”, ne-a declarat ea, în exclusivitate, la sfârşitul lunii martie. 

 
 
Loading...