Nu mai e nicio noutate faptul că şi bărbaţii sunt abonaţi ai saloanelor de înfrumuseţare. Merg pentru tratamente faciale, epilare, masaj şi manichiură. Unii chiar alături de partenerele lor. Este cazul creatoarei de modă Sonia Trifan, care merge la salon împreună cu soţul ei, Andrei.


De un an, de când au devenit soţ şi soţie, Sonia Trifan şi Andrei Neagu sunt împreună peste tot. Nu se despart nici când vine vorba despre tratamente cosmetice şi de înfrumuseţare. Le fac „în doi”. „Dacă tot vine cu mine la salon, măcar să-şi facă şi el ceva, să valorifice timpul”, explică Sonia. Amândoi, în prezent, s-au abonat la epilare definitivă. El pe piept şi axile, ea pe tot corpul.

img_6968.jpeg

Cât timp îşi aşteaptă soţia la salon, Andrei profită şi îşi face şi el un tratament
Cât timp îşi aşteaptă soţia la salon, Andrei profită şi îşi face şi el un tratament

„În mod normal, epilarea cu laser nu se face pe pielea bronzată, nici înainte de expunerea la soare pentru a evita riscul de arsuri şi pigmentări. Însă tehnologia a avansat şi laserul Dioda 809 Hz se poate adapta pielii bronzate, iar expunerea la soare se poate face după numai trei zile de la tratament. Sunt necesare între 6 şi 9 şedinţe la un interval de o lună – o lună şi jumătate”, explică Oana Georgiana Văduva, specialist estetician. Odată început acest tratament, părul nu mai trebuie smuls, pentru a nu stimula rădăcina firului. Părul care mai creşte se îndepărtează doar cu lama.

image_1239866721.jpg

Sonia Trifan îşi face epilare definitivă pe tot corpul
Sonia Trifan îşi face epilare definitivă pe tot corpul

Epilarea definitivă reprezintă distrugerea zonei germinative a bulbului pilos prin coagularea acestuia de către căldura locală puternică emisă de aparat. Toamna este cea mai bună perioadă în care e bine să începi epilarea definitivă deoarece, chiar dacă aparatele de ultimă generaţie sunt astfel concepute încât să permită epilarea chiar şi pe pielea bronzată, vor fi necesare mai multe şedinţe pentru a se ajunge la rezultatele dorite. Cu cât pielea este mai deschisă la culoare, cu atât tratamentul este mai eficient.

Loading...
Citeste tot despre: