Gabriel Cotabiță «S-a observat o mică schimbare în starea lui»

Ultima actualizare:
Prof. Constantin Popa
Prof. Constantin Popa

De o săptămână, Gabriel Cotabiță (59 de ani) se zbate între viață și moarte.

Vinerea trecută, a făcut stop cardio-respirator, când se afla la sala de sport, iar creierul i-a fost grav afectat, din cauză că n-a mai fost irigat cu sânge. „Are leziuni cerebrale foarte grave, cu șanse mici de supraviețuire. Doar un miracol îl mai poate salva”, ne-au declarat, zilele trecute, surse medicale din cadrul Spitalului Floreasca. Cântărețul se află, în continuare, în comă și respiră doar cu ajutorul aparatelor, prognosticul medicilor fiind foarte rezervat. Totuși, o urmă de speranță s-a întrezărit în ultimele ore. „S-a observat o mică schimbare în starea pacientului, în sensul că s-a mai superficializat coma. Pare puțin mai bine, e o mică speranță”, ne-au precizat sursele respective. Specialiștii neurologi spun, însă, că, și în cazul în care artistul supraviețuiește, șansele ca funcțiile cerebrale să îi revină sunt minime.

Gabriel Cotabiţă ar putea avea destinul lui Michael Schumacher

Pare a fi o situaţie fără ieşire. Doar un miracol l-ar mai putea salva pe Gabriel Cotabiţă, care de vineri se află în comă. Investigaţiile medicale arată că artistul are leziuni cerebrale foarte grave şi numai aparatele îl mai ţin în viaţă. Cântăreţul de 59 de ani a ajuns, practic, în situaţia pilotului Michael Schumacher, care şase luni a fost în comă.

Gabriel Cotabiţă ar putea să rămână în stare vegetativă


    Prof. Constantin Popa
Prof. Constantin Popa

Prof. dr. Constantin Popa, neurolog, ne-a explicat ce înseamnă moartea cerebrală şi care sunt şansele de supravieţuire în cazul unui pacient cu leziuni cerebrale. „Moartea cerebrală este considerată moartea individului, pentru că nu mai există activitate cerebrală, chiar dacă funcţia cardiacă este prezentă, iar funcţia respiratorie este susţinută de aparate. Într-o astfel de situaţie, activitatea inimii este inutilă, întrucât creierul nu mai poate folosi sângele pompat de cord”, ne-a spus specialistul. „Moartea celulelor s-a produs în intervalul de timp în care pacientul a fost în stop cardio-respirator. Trebuie spus că o celulă nervoasă suportă lipsa de oxigen şi de glucoză doar trei minute, apoi moare”, a adăugat medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net