Crime, accidente sau boli necruţătoare ne-au răpit, în timp, artişti de aur ai muzicii româneşti. Ca şi în cazul Mădălinei Manole, au rămas în urma lor melodii, versuri, spectacole memorabile, dar şi mistere, întrebări fără răspuns şi lacrimi amare de tristeţe.


„Un actor grăbit, care pleacă imediat ce piesa a luat sfârşit". Aşa a cântat şi tot aşa a plecat. Prea repede.

Mai citeşte:

Mădălina Manole a trăit şi a murit sub semnul lui 14 - VIDEO

Părinţii Mădălinei, îngrijoraţi de relaţia cu Şerban Georgescu

«Dragoste la prima vedere între Mădălina şi Mircea Petru»

Alin Oprea: «Mădălina s-a măritat cu Şerban Georgescu din interes» VIDEO

Mădălin Voicu: «Mădălina Manole a avut o accentuată labilitate psihică»

Paula Iacob: Mădălina Manole a divorţat pentru că era înşelată

Mai avea atât de multe de spus. Mai fericită şi mai împlinită ca niciodată, Laura Stoica şi-a găsit sfârşitul într-un morman de fiare contorsionate.

Laura Stoica şi logodnicul ei, Cristian Mărgescu, au murit împreună în accident

Era tânără, aştepta un copil cu logodnicul ei, Cristian Mărgescu, împreună cu care se întorcea spre Bucureşti, de la un concert susţinut la Urziceni.

Un accident de circulaţie a pus capăt poveştii frumoase. Pe 9 martie 2006, autoturismul cântăreţei, condus de Cristian, s-a izbit de altă maşină, apoi s-a răsturnat de trei ori.

Un morman de fiare a mai rămas din maşina celor doi


I-a plâns o ţară-ntreagă. „Bucuros că rolul a fost uşor, aleargă acum spre un alt decor". Aşa a cântat Laura, iar la 36 de ani ne-a lăsat cu amintirea cântecelor ei dragi.

Ca o ironie amară, cele trei graţii care ne-au părăsit prea devreme au fost strâns legate una de cealaltă.

Mii de oameni i-au condus pe ultimul drum

Mădălina Manole a fost prietena de suflet a Laurei Stoica şi eleva preferată a Mihaelei Runceanu, pe vremea când aceasta şlefuia talente la Şcoala Populară de Artă.

Ioan Luchian Mihalea, omorât în bătaie

O nenorocire care, în anii ‘90, a îndoliat lumea artistică din România a fost cumplita moarte a lui Ioan Luchian Mihalea, un îndrăgit compozitor, solist şi dirijor.

S-a întâmplat la 29 noiembrie 1993, pe când românii încă nu uitaseră abominabila crimă, săvârşită cu patru ani înainte, căreia îi căzuse victimă cântăreaţa Mihaela Runceanu.

Ucigaşii l-au omorât în bătaie pentru că acesta a început să ţipe. Când au intrat în casă, Mihalea s-a speriat, iar tinerii de numai 19 ani l-au lovit cu ciocanul, apoi l-au sugrumat cu cablul telefononului.

În urma loviturilor primite, artistul a decedat. Criminalii au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Mihaela Runceanu omorâtă în 1989

Moartea Mihaelei Runceanu a fost una dintre cele mai şocante din România.

Cântăreaţa a fost asasinată în mod bestial, în garsoniera sa din Bucureşti, la 1 noiembrie 1989. Scopul crimei: jaful.

Criminalul s-a dovedit a fi Daniel Cosmin Ştefănescu. A furat electronice, electrocasnice, îmbrăcăminte, încălţăminte, cosmetice, bijuterii, băuturi, ţigări şi trei carnete CEC.

În acea noapte, Ştefănescu a strâns-o pe solistă de gât cu un cablu electric, apoi a început să care obiecte din casă, la maşina pe care o parcase în faţa garsonierei.

Când a văzut ca Mihaela mai mişcă, a stropit-o cu benzină şi a incendiat casa. La doar 36 de ore de la comiterea crimei, criminalul a fost arestat.

Vali Sterian s-a stins pe patul de spital

„Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni". Celebrul cântăreţ de folk care a făcut ca aceste versuri să rezoneze în inimile atâtor români la Revoluţie şi în anii imediat următori a avut un destin tragic.

Valeriu Sterian a murit la 16 septembrie 2000, la Spitalul Fundeni din Bucureşti, unde fusese internat mai bine două săptămâni şi operat de o tumoare imensă, care acoperea toata zona abdomenului.

Cu un an înainte, fusese din nou în atenţia publicului, din pricina unui accident rutier soldat cu doi morţi.

A fost arestat, dar eliberat după o lună şi cercetat în stare de libertate. La 48 de ani, Sterian s-a stins, răpus de boală.

Soţii Teodorovici, accident sau crimă?

Cântecele lor au fost simbolul libertăţii românilor de peste Prut. Soţii Ion şi Doina Aldea Teodorivici au fost primii care, în anii ‘90 au cântat despre limba română şi au pledat pentru unirea Basarabiei cu României.

Noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992 le-a fost fatală. Maşina în care se mergeau spre Chişinău a intrat într-un copac în apropierea localităţii Coşereni.

Şoferul şi însoţitorul celor doi au scăpat fără nici o zgârietură în timp ce Doina şi Ion, aflaţi pe bancheta din spate, au fost striviţi între greutatea maşinii şi copacii de pe marginea drumului.

Mulţi se întreabă şi acum dacă nu cumva a fost vorba despre o crimă.


 
 
Loading...