11 «stele» din NBA, adunate la Cluj

Ultima actualizare:

    Marc Gasol este unul dintre cei mai iubiţi baschetbalişti din lumeFoto: EPA
Marc Gasol este unul dintre cei mai iubiţi baschetbalişti din lumeFoto: EPA

Vedetele naţionalei Spaniei şi talentaţii baschetbalişti croaţi sunt principalele puncte de atracţie la meciurile din Grupa C a Europeanului de baschet, găzduite în aceste zile de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

FIBA Eurobasket 2017 e o competiţie care a început deja în patru ţări (Finlanda, Israel, România şi Turcia), confruntările din cele patru grupe fiind urmate de faza eliminatorie, programată la Istanbul.

simeon stalpnicul png

Pentru noi, organizarea Europeanului e o şansă unică a baschetului românesc de a sta la aceeaşi masă cu marile forţe ale acestui sport. Cum speranţele tricolorilor de a se califica în optimi sunt infime, spectatorii de la Cluj se vor delecta cu meciuri frumoase şi cu baschetbalişti de top.

Analizând loturile oaspeţilor noştri, găsim nu mai puţin de 11 jucători care evoluează în NBA, campionatul care dă ora exactă în baschetul planetar.

La acest capitol, se detaşează net puternica echipă a Spaniei, adversara de mâine a României. Ibericii au venit la Cluj-Napoca cu toate vedetele disponibile, inclusiv cu fraţii Gasol, Pau şi Marc.

De ani buni, aceştia impresionează săptămână de săptămână în NBA, la un moment dat fiind chiar adversari în All-Star Game, meciul demonstrativ care adună crema cremelor din baschet.

simeon stalpnicul png

Pau şi Marc nu sunt singura pereche de fraţi din NBA propusă de spanioli, în lot aflându-se şi cei doi Hernangomez, Willy şi Juancho, legitimaţi de asemenea în liga nord-americană.

De asemenea, o putere tradiţională în baschet, Croaţia s-a prezentat la Cluj cu trei super-jucători din NBA, România lovindu-se de forţa ex-iugoslavilor în meciul disputat aseară.

Considerate echipe de care tricolorii se pot agăţa, Cehia şi Muntenegru au totuşi o şcoală superioară, vizibilă doar prin simplul fapt că au trimis câte un reprezentant în NBA. Realist vorbind, Ungaria e singura formaţie de nivelul României în această serie, maghiarii având un singur nume de top, dar nu în NBA (Adam Hanga, la FC Barcelona).

«Turcul» Moldoveanu, cel mai valoros român

În ceea ce priveşte „vulturii” atrenaţi de Marcel Ţenter, naţionala României a atacat Europeanul cu un lot de 12 jucători, din care 10 activează în campionatul intern. 

Excepţie fac liderul echipei noastre, Vlad Moldoveanu, legitimat în Turcia, la Demir Insaat, precum şi Emanuel Câţe, baschetbalist care a prins un contract în liga a doua spaniolă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net