Socotită a fi una dintre cele mai prestigioase întreceri din automobilismul sportiv, alături de Grand Prix-ul de Formula 1 de la Monte Carlo și 500 de mile de la Indianapolis, cursa de 24 de ore de la Le Mans se va desfășura anul acesta cu porțile închise. Anunțul a fost făcut de Automobile Club de l’Ouest (ACO), care organizează competiția. Astfel, 240.000 de oameni nu vor putea vedea pe viu cursa din 19 și 20 septembrie.


Inaugurată în 1923, întrecerea de anduranță a ajuns la ediția cu numărul 88. Iar la ea au asistat, în fiecare an, între 100.000 (1983) și 400.000 (1969) de spectatori. În ultimii zece ani, de pildă, în tribunele de pe circuitul francez s-au aflat cel puțin 240.000 de oameni. Ceea ce arată interesul trezit de respectiva întrecere, dar și pierderile financiare pe care le va înregistra ediția de anul acesta (19 și 20 septembrie). 
Automobile Club de l’Ouest şi Prefectura din Sarthe au analizat câteva variante pentru desfăşurarea cursei cu un număr limitat de spectatori, însă contextul sanitar instabil din cauza pandemiei de COVID-19 a făcut să se decidă ca evenimentul să fie fără public. „Această a 88-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Le Mans va fi una deosebită. În acest context, cea mai mare cursă de anduranţă din lume va avea loc, dar din nefericire fără public. Incertitudinile sunt în continuare prea multe. Deşi consecinţele deciziei noastre sunt triste pentru fani şi pentru noi, nu a fost o hotărâre dificilă, pentru că nu vrems ne asumăm niciun risc”, a declarat preşedintele ACO, Pierre Fillon.

 
 
Loading...