După ce Simona Halep a anunţat că nu va juca în meciul cu Canada, din barajul pentru Grupa Mondială I a Fed Cup, au existat destui fani sau oameni de sport care să-i pună la îndoială patriotismul. Click! vă prezintă trei motive pentru care acest lucru e absurd.


  1. A jucat şi accidentată pentru România. Cei care îi pun la îndoială patriotismul, să-şi amintească de sacrificiul făcut de Simona anul trecut, tot în aprilie. Atunci, în barajul cu Serbia, din Grupa Mondială II, contra Serbiei, Simona a jucat deşi era accidentată la glezna dreaptă. Iar accidentarea – o entorsă – căpătat-o în timpul unui antrenament, când şi-a sucit, la propriu, piciorul într-o denivelare a terenului de zgură. 
  2. Face reclamă României de fiecare dată când poate. De fiecare dată când este întrebată de România la diverse conferinţe de presă, Simona îşi laudă ţara, spune că abia aşteaptă să ajungă acasă, la Constanţa, le povesteşte străinilor cât de frumoasă e România.
  3. A declarat că nu şi-ar schimba niciodată naţionalitatea. Anul acesta, la unul dintre turneele începutului de sezon, Simona Halep a fost întrebată de un ziarist dacă ar fi tentată să joace pentru o altă ţară. În paranteză fie spus, aceasta e o practică destul de răspândită în sportul mondial. Numai că Simona nu doar că nu e tentată de acest lucru, dar chiar a izbucnit în râs când a auzit.

«Eu joc zilnic pentru România»

Simona Halep le-a răspuns contestatarilor marţi, 7 aprilie: „Eu joc zilnic pentru România, tot timpul când intru pe teren acolo scrie România, Halep. Cred că asta este mult mai important pentru mine, pentru ţară, am jucat întotdeauna cu mare drag la Fed Cup, când am putut şi cand s-a putut. Dacă jucam în altă parte, în Europa, mai aproape, mă duceam cu mult drag. Fiecare îşi dă cu părerea, fiecare are părerea personală, ţin să spun doar că joc pentru ţară zilnic, nu joc doar la Fed Cup”, a declarat Halep la Digisport.

 

 

Loading...