5 „staruri” de urmărit în noul sezon din Liga 1

Ultima actualizare:

    Liga 1 se reia azi cu CFR – Botoşani şi aşteptările sunt tot mai mici de la campionatul nostru. Câţiva puşti talentaţi bat totuşi la porţile faimei şi merită să stăm cu ochii pe eiFoto: Click!
Liga 1 se reia azi cu CFR – Botoşani şi aşteptările sunt tot mai mici de la campionatul nostru. Câţiva puşti talentaţi bat totuşi la porţile faimei şi merită să stăm cu ochii pe eiFoto: Click!

Performanţele europene nu vor exista, cel mai probabil, nici în acest sezon, iar calitatea partidelor din primă divizie nu promite să sară peste ce am văzut în anii trecuţi. Miza cea mare a multor cluburi va fi şi de această dată propulsarea spre Vest a unor jucători care să umple vistieria şi să ofere o importantă gură de oxigen. Iată şi cine oferă aceste speranţe!

Alexandru Ioniţă, CFR Cluj. Campioana are câteva posibile „perle” care şlefuite corect pot să ducă la atingerea acestui obiectiv. Cristi Manea, Sebastian Mailat sau Valentin Costache sunt în acest grup, dar cel mai mare pariu este totuşi Alexandru Ioniţă. Fostul rapidist are 23 de ani şi după ce s-a copt suficient la Astra şi a beneficiat de o adaptare lentă la CFR, ar trebui să explodeze în acest sezon. Mijlocaşul e lăudat de toată lumea şi are marele noroc să lucreze din nou cu Edi Iordănescu, antrenorul care l-a făcut să valoreze iarna trecută un milion de euro, plătiţi de ardeleni imediat.

Denis Man, FCSB. La roş-albaştrii nu a fost niciodată pentru cine s-a pregătit, ci pentru cine s-a nimerit. Sezonul precedent toate cărţile erau făcute pentru umflarea lui Denis Alibec, dar de impresionat au făcut-o Budescu şi Gnohere. Acum presiunea se pune pe Florinel Coman, care a costat 3 milioane de euro şi ar cam fi cazul să-şi scoată banii, dar pe val îl simţim pe Denis Man. Mijlocaşul a fost şi sezonul trecut important pentru echipă, iar acum, fără cei doi mofturoşi de la Astra care să-l inhibe şi cu mult mai multă greutate adevărată în vestiar, ar trebuie să fie anul lui.

Alexandru Mitriţă, CS U Craiova. Oltenii au avut o stagiune 2017-2018 extraordinară, încununată cu un loc 3 şi un trofeu pus în vitrină după 25 de ani de aşteptare. Această performanţă s-a mai tradus şi prin vânzările lui Alexandru Băluţă la Slavia Praga şi Vladimir Screciu la Genk, pe care s-au luat aproape cinci milioane de euro. Din trioul de atac a fost păstrată însă adevărata armă secretă, Alexandru Mitriţă, pe care Craiova încearcă să-l umfle încă puţin şi să-l dea pe o sumă care să se apropie de recordul lui Nicuşor Stanciu. Va fi principala vioară a lui CS U şi dacă le iese, cu toţii vor da lovitura.


    Alexandru Mitriţă e cel mai valoros jucător al CraioveiFoto: Click!
Alexandru Mitriţă e cel mai valoros jucător al CraioveiFoto: Click!

Ianis Hagi, Viitorul. „Regele” nu şi-a adus copilul acasă ca să-l blocheze la Ovidiu, ci pentru a-i da un nou având spre fotbalul mare. În cele 14 meciuri pe care le-a prins pe finalul sezonului trecut a marcat şase goluri şi s-a văzut că a revenit de la Fiorentina mai puternic din toate punctele de vedere, chiar dacă nu a fost relevant în Serie A pentru toscani. Cu banderola de căpitan pe braţ şi şef în teren în adevăratul sens al cuvântului, Ianis, 19 ani, are cadrul perfect să arate că nu e doar „băiatu lui tata” ci un star în devenire.

Robert Moldoveanu, Dinamo. „Câinii” au ratat play-off-ul în sezonul trecut, dar în play-out au demonstrat că sunt din alt film şi că le stătea mai bine în lupta pentru titlu. Că s-a întâmplat asta a fost şi „vina” lui Florin Bratu, cel care a dat frâu liber entuziasmului tinereţii şi acesta a confirmat. Cu metoda deja testată, tehnicianul a promis că va continua pe aceasă linie, iar Robert, creat chiar de „Mitralieră” la juniorii lui Dinamo, are un sezon mare în faţă. Cele trei goluri frumoase marcate în cele 14 apariţii din stagiunea precedentă ar trebui să reprezinte o fundaţie solidă pe care să-şi construiască un an de vis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net