7 concluzii după dezastrul din Danemarca. Fără Cristina Neagu, naționala feminină de handbal se pierde în clasament

Ultima actualizare:

    Intrată la nicio zi după ce a recepționat un cot în figură, contra Ungariei, Anca Polocoșer a înscris 6 goluri în meciul cu OlandaFoto: EPA-EFE
Intrată la nicio zi după ce a recepționat un cot în figură, contra Ungariei, Anca Polocoșer a înscris 6 goluri în meciul cu OlandaFoto: EPA-EFE

Naționala feminină de handbal a ocupat locul 12 la CE, cel mai slab din istoria participărilor sale la această competiție.Rezultatele, dar mai ales jocul slab au stârnit supărare atât în rândul jucătoarelor, cât și al fanilor.

Iată câteva concluzii după participarea Euro 2020:1. Nu s-au disputat meciuri de pregătire. Naționala nu s-a putut antrena corespunzător din cauza pandemiei. Timp de aproape un an, aceasta n-a disputat niciun meci! Mai mult decât atât, și Liga Națională a început târziu, în toamnă.2. Pintea și Moisă n-au putut evolua. Cele două jucătoare de la CSM București au fost depistate pozitiv la COVID-19, fiind scoase din lot. De asemenea, Denisa Dedu a lipsit de la meciul cu Germania, rezultatul negativ al testului său nesosind la timp. 3. Neagu a fost la jumătate din potențial. Revenită după o accidentare, dar și după ce a fost infectată cu noul coronavirus, căpitanul naționalei a declarat încă de la plecare că nu se află în cea mai bună formă a sa. Cu gândul la calificările  olimpice  din martie viitor, ea nu a forțat. "Sunt foarte obosită, mă simt destul de rău fizic. În ultimele 3-4 meciuri am avut mari dureri la genunchi, am tot tras de mine. Sper să mă refac. Personal sunt foarte dezamăgită de acest rezultat”, a spus Neagu,  ieri. 4. Întinerirea echipei a fost întârziată. Naționala nu dispune de rezerve de nivelul titularelor și fiindcă nu s-a format un  grup lărgit capabil să  facă față unor competiții majore. La această ediție, s-a evidențiat pivotul Lorena Ostase (23 de ani), în absența Crinei Pintea. De asemenea, evoluții satisfăcătoare au avut Cristina Laslo (23) și Anca Polocoșer (23), în timp ce Iulia Dumanska (23) s-a  remarcat în poartă alături de Denisa Dedu (26) și Ana Măzăreanu (27). În plus, s-a produs și debutul Andreei Popa (20).  5. Nu știm să jucăm cu extremele. O problemă veche a naționalei, care nu se poate rezolva de pe o zi pe alta. S-a observat, de altfel, că și atunci când sunt puse în situația de a finaliza jucătoarele de pe acest post nu se simt în largul lor, ratând exasperant de mult în comparație cu adversarele lor.6. Circulația mingii este extrem de lentă. Jocul în atac al naționalei noastre a fost previzibil. Adversarele au blocat-o pe Neagu și au închis culoarele profitând de pasele lente ale tricolorelor... Acest ritm de melc a dus și la intercepții, cea mai uluitoare producându-se în meciul cu Olanda la o repunere a portarului Măzăreanu, din terenul nostru, când adversarele se retrăgeau în apărare!?7. Banca tehnică n-a avut reacție. Antrenorul Bogdan Burcea n-a găsit soluții pentru a-și trezi din apatie elevele. Mai mult decât atât,  s-a comis și o eroare la  o schimbare, sancționată cu eliminare... Iar  într-un alt moment echipa României a evoluat în cinci jucătoare deși se dictase doar o eliminare împotriva ei!?!

Per Johansson îl acuză pe Bogdan Burcea

Fost antrenor la CSM București, Per Johansson a criticat dur situația de la reprezentativa României la finalul CE din Danemarca: „Clanul care l-a executat pe Tomas Ryde și a preluat naționala e responsabil pentru cea mai slabă performanță la Campionatului European din istoria României. În ceea ce privește acești antrenori... imediat după ce ies din România, când nu mai au corupția în spate, sunt prinși cu pantalonii în vine! Handbalul românesc ar trebui să fie rușinat să aibă lider un membru al unui clan”, a scris suedezul pe rețelele sociale. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net