70.000 € pentru aurul olimpic!

Ultima actualizare:

    Cătălina Ponor este portdrapelul României la Rio
Cătălina Ponor este portdrapelul României la Rio

Olimpiada de la Rio de Janeiro nu anunţă un festival de medalii pentru România, sportul nostru trecând prin moment dificile. România va avea în concurs 96 de sportivi, care vor concura la 15 discipline, dar speranţele de medalii olimpice sunt destul de mici.

COSR a fixat un obiectiv de 6-9 medalii, care ne-ar apropia de ce s-a obţinut acum patru ani la Londra, unde bilanţul a fost: aur -2, argint – 5, bronz- 2.  Dacă la speranţe stăm destul de rău, la recompense România se situează în top. Potrivit legislaţiei în vigoare, un titlu olimpic este răsplătit cu 35.000 de euro, medalia de argint cu 28.000 de euro, iar cea de bronz cu 21.000 de euro. Tot în lege se menţionează că aceste sume pot fi dublate, la propunerea preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, lucru care s-a întâmplat de fiecare dată. Aşadar, un sportiv român care urcă pe cea mai înaltă treaptă are asigurat un câştig de 70.000 de euro, plus alte câteva recompense. Suma este uriaşă faţă de ce oferă ţări precum Canada ori Germania, unde un “aur” face 18.000 de euro. Olanda  oferă 30.000 de euro, Belgia 50.000 de euro, iar Franţa 60.000 de euro. Există şi ţări precum Suedia, Norvegia sau Marea Britanie care nu acordă premii olimpice de la buget. Pe de altă parte, Spania premiază cu 94.000 de euro titlul olimpic, iar Italia plăteşte 168.000 de euro. La Olimpiada de la Londra, Armenia a bătut recordul în privinţa recompenselor. Armenii au promis 700.000 de euro pentru o medalie de aur olimpică. Statul a rămas cu banii, deoarece nimeni nu a obţinut asta, însă armenii au plecat cu o medalie de argint şi cu două de bronz. În România, pe lângă medaliaţi, legea prevede să fie premiaţi şi ocupanţii locurilor 4-6, după cum urmează: locul 4 - 14.000 euro, locul 5 - 10.500 euro, locul 6 - 7.000 euro.

«Mi-e frică de terorişti»

Luni (1 august), au plecat spre Rio loturile de atletism, lupte, judo, tenis, handbal şi tir. Atleta Bianca Răzor, care evoluează la 400 metri, a făcut o mărturisire şocantă: ”Mai tare mă tem de terorişti decât de Zika, pentru asta m-am pregătit cu spray, cu brăţări. Condiţiile nu sunt extraordinare, am vorbit cu cei care sunt deja la Rio, vom vedea când ajungem acolo, sper să fie totul bine”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net