8 secrete ale adversarei Simonei Halep

Ultima actualizare:

    Pentru Simona Halep, finala de azi, de la Shenzhen  va fi a 15-a din carieră. Timea Bacsinszky a debutat în circuitul WTA la 15 aniFotografii: Guliver/GettyImages/AP
Pentru Simona Halep, finala de azi, de la Shenzhen va fi a 15-a din carieră. Timea Bacsinszky a debutat în circuitul WTA la 15 aniFotografii: Guliver/GettyImages/AP

Simona Halep pare mai aproape ca niciodată de un titlu WTA. Ea va juca, azi, de la ora 7.00, în direct pe DigiSport, contra elveţiencei Timea Bacsinszky, o jucătoare clasată pe locul 47, dar care are o poveste foarte interesantă. Click! vă destăinuie câteva dintre lucrurile mai puţin cunoscute din viaţa ei.

Are tată român. Născută la 8 iunie 1989, la Lausanne, Timea are şi sânge românesc. Tatăl ei, antrenor de tenis, român-evreu născut în Transilvania, emigrase cu mulţi ani înainte, în Elveţia. 

A fost un copil minune. Pentru a satisface ambiţiile tatălui, Bacsinszky a început tenisul de la 3 ani, iar la 12 şi 13 ani a cucerit titlul la “Petits As”, considerat Mondialul neoficial al copiilor. Doar Martina Hingis a mai reuşit acest lucru. În circuitul WTA a debutat la 15 ani

Retragerea din 2012. În 2012, revenită pe teren după o accidentare, a decis să se retragă din activitate. ”Simţeam presiunea, dar nu mai putea obţine rezultate. Aşa că am decis să mă retrag, să fac altceva”, explica jucătoarea de 23 de ani.

A fost pe locul 37 în lume. Cel mai bun loc ocupat de ea a fost 37 şi a fost atins în iunie 2010. Ea are un titlu de simplu, cucerit în acelaşi an, la Luxemburg. Acum a revenit în Top 50, ocupând locul 48 în clasamentul mondial.

A lucrat la un bar. În iarna lui 2013, chiar dacă avea în jur de un million de dolari în cont, Timea era o tânără în căutarea unui loc de muncă. A găsit un loc de barmaniţă la un hotel de 5 stele dintr-o staţiune elveţiană, nespunând nimănui ce palmares are. ”Nimeni nu ştia cine sunt, că jucasem tenis sau că obţinusem victorii. Abia după câteva luni un client m-a întrebat dacă nu cumva sunt eu”, îşi reaminteşte elveţianca.

A revenit din întâmplare. În tenis, un an de zile de la retragere, punctele acumulate se păstrează şi locul îţi e ”îngheţat„ într-un clasament paralel. Aşa se face că, pe când era la lucru, la bar, a primit un e-mail de la organizatorii turneului de la Roland Garros, care o informau că e acceptată pe tabloul de calificări de la Roland Garros 2013. A fost semnul de care avea nevoie pentru a reveni.

A învins-o pe Şarapova. Anul trecut, la Wuhan, a obţinut cel mai important succes al carierei, învingând pentru prima şi singura dată o jucătoare din Top 5. Maria Şarapova a fost victima ei. 

Este pregătită de fostul antrenor al lui Wawrinka. După revenirea în activitate, Timea Bacsinszky şi-a schimbat antrenorul. Ea este pregătită de Dimitri Zavialoff, fostul tehnician al lui Stan Wawrinka.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net