827 de milioane de euro băgaţi în 2016 în buzunarul statului de industria jocurilor de noroc

Ultima actualizare:

    Piața jocurilor de noroc locală s-a menținut la valoarea de 1 miliard de euro, iar numărul operatorilor de jocuri de noroc online licențiați este în prezent de 14 și alți șase au depus documentele pentru licențiereFoto Click!
Piața jocurilor de noroc locală s-a menținut la valoarea de 1 miliard de euro, iar numărul operatorilor de jocuri de noroc online licențiați este în prezent de 14 și alți șase au depus documentele pentru licențiereFoto Click!

Piața de gambling din România este unul dintre contributorii consistenți la bugetul de stat, dacă luăm în considerare cele mai recente cifre date publicității de principalul reglementator al acestei piețe, Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) în cadrul Conferinței Române de Gambling ce a avut loc marți, 7 martie.

Astfel, cele aproape 650 de companii din sectorul jocurilor de noroc au virat la bugetul de stat anul trecut taxe cumulate de 2,46 miliarde lei (peste jumătate de miliard de euro), în ușoară creștere față de 2015, când s-au situat în jurul valorii de 2,3 miliarde de lei (circa 514 milioane de euro). Totodată, potrivit datelor transmise de ANAF, taxele colectate în 2016 de la câştigătorii persoane fizice s-au ridicat la suma de 1,26 miliarde de lei, în scădere de data aceasta comparativ cu 2015 (1,32 miliarde de lei).  ”În România, industria jocurilor de noroc are nevoie de  campanii mai bune de promovare a unui joc corect şi responsabil. Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc va revizui în mod regulat politicile sale cu privire la autorizare, reglementare şi orice raportare care este considerată necesară”, a mai declarat Odeta Nestor. 

Potrivit acesteia, nu există informații privind valoarea pieței negre din industria jocurilor de noroc, ci doar informații din teren conform cărora aceasta este în scădere. Dacă în alte industrii, România este amenințată cu situații de infringement, piața de gambling locală este una dintre cele mai bine reglementate din Europa în acest moment, după cum au admis și oficiali ai CE, în urma modificărilor legislative din 2015 și al căror efecte au început să se vadă mai ales din 2016. Potrivit informațiilor furnizate de ONJN la conferința de anul acesta, anul trecut au avut loc aproape 9.000 de controale în industria jocurilor de noroc, iar valoarea totală a sancțiunilor aplicate a depășit 8 milioane de lei.

"A devenit tot mai riscant pentru cei aflați la marginea legii sau chiar în afara ei să opereze în contextul noilor reglementări", spune și Dan Ghiță, președintele Asociației organizatorilor de jocuri de noroc Rombet.

Unul dintre obiectivele ONJN pentru 2017, după cum a declarat Odeta Nestor este modificarea Codului Fiscal astfel încât impozitarea jucătorilor care pariază online să se facă a sursă. Motivul? Toată lumea ar avea de câștigat – pariorul ar fi impozitt corect, iar statul ar colecta mai mult la buget, crede Nestor.  Piața jocurilor de noroc locală s-a menținut la valoarea de 1 miliard de euro, iar numărul operatorilor de jocuri de noroc online licențiați este în prezent de 14 și alți șase au depus documentele pentru licențiere.

La nivel mondial, industria de gambling a generat un profit de 385 de miliarde de dolari în 2016, conform datelor H2 Gambling Capital. Piața va crește cu o rată anuală compusă de 5,7% până în 2022, până la o valoare de 635 de miliarde de dolari, potrivit Globe NewsWire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net