91 de titluri la o singură masă

Ultima actualizare:

    La Campionatul Mondial de la Doha s-au strâns la cină 7 vedete ale gimnasticii, două fiind românceFoto: Instagram
La Campionatul Mondial de la Doha s-au strâns la cină 7 vedete ale gimnasticii, două fiind românceFoto: Instagram

Organizate la Doha, CM de gimnastică artistică reunesc cele mai mari nume ale acestui sport din prezent, dar şi din trecut. Foştii campioni olimpici şi mondiali se întâlnesc în fiecare seară şi deapănă amintiri din perioada în care ridicau sălile în picioare cu execuţiile lor.

Printre invitatele de onoare ale Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică se numără şi două românce: Daniela Silivaş şi Andreea Răducan. Cea din urmă are şi o calitate oficială, fiind preşedintele Federaţiei Române de specialitate. Cele două, alături de alte nume care au scris istorie în acest sport, precum ex-sovieticele Svetlana Boginskaya, Svetlana Horkina sau Nelli Kim, au cinat marţi seară alături de doi monştri sacri ai gimnasticii masculine: Alexei Nemov şi Valeri Belenki. Aşa cum era de aşteptat, fotografiile postate pe reţelele de socializare au strâns mii de aprecieri. Şi nici nu avea cum să nu fie aşa, pentru că în aceeaşi poză erau strânse laolaltă 91 de medalii de aur olimpice, mondiale sau europene! Plus alte zeci de trofee din argint sau bronz obţinute la aceleaşi competiţii. 

În ceea ce priveşte competiţia de la Doha, ambele echipe ale României şi-au îndeplinit obiectivul: au reuşit să termine între primele 24 de formaţii, asigurându-şi calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor. Fetele au terminat întrecerea pe locul 13, iar băieţii pe 21. Chiar dacă la prima vedere pare un obiectiv mic, având în vedere succesele deceniilor anterioare, ţinta românilor a fost una în concordanţă cu dificultăţile cu care se confruntă antrenorii români în alcătuirea unei echipe competitive. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net