Adăscăliţei l-a băgat în spital pe Rădoi şi a fost suspendat pe termen nelimitat

Ultima actualizare:

    Mihai Adăscăliţei (în verde, în dreapta, plan apropiat) l-a lovit cu piciorul în figură pe colegul său de lot, Andrei Rădoi (în centru)
Mihai Adăscăliţei (în verde, în dreapta, plan apropiat) l-a lovit cu piciorul în figură pe colegul său de lot, Andrei Rădoi (în centru)

Fapt fără precedent în rugby-ul românesc. Component al selecţionatei Bucureştiului şi, totodată, al naţionalei, pilierul Mihai Adăscăliţei (Dinamo) l-a lovit cu piciorul în figură pe talonerul Andrei Rădoi (Baia Mare) pe când se aflau în cantonament!

Jucătorul băimărean a făcut comoţie, fiind transportat imediat la Spitalul Elias din Bucureşti. Talonerul este în afara oricăriu pericol. El urmează a fi operat la piramida nazală. Rădoi va fi indisponibil câteva săptămâni, fiind incertă participarea sa la meciurile cu Spania şi Germania, din 6, respectiv 13 februarie, ambele contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2011.

Mihai Adăscăliţei a părăsit imediat cantonamentul "stejarilor", iar Comitetul Director al Federaţiei Române de Rugby (FRR) l-a suspendat. Comisia de Disciplină s-a întrunit astăzi şi judecă la această oră respectivul caz. "Nu voi accepta un asemenea comportament. În opinia mea, gestul lui Adăscăliţei este unul deosebit de grav. Nu voi accepta ca un jucător de echipa naţională să îşi lovească un coleg. Modul în care s-a comportat Adăscăliţei este departe de spiritul acestui sport. Va suporta consecin ţele”, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

Adăscăliţei şi Rădoi au jucat în ultimele meciuri ale "Stejarilor" în Challenge Cup, fiind colegi pe înaintare, în linia întâi. Se pare că ei au avut un coflict mai vechi. Gestul dinamovistului este cu atât mai condamnabil cu cât lovitura s-a produs prin suprindere, în timp ce Rădoi îşi lega şireturile de la ghete. Băimăreanul nu a avut posibilitatea să se apere, şocul fiind cu atât mai mare. Este de amintit că Adăscăliţei a fost avertizat după bătaia din primăvara trecută, care a întrerupt meciul Dinamo - Farul.

Iniţial rugbyştii băimăreni au anunţat că refuză să participe la antrenamentul de astăzi. Situaţia s-a mai detensionat între timp. Preşedintele clubului maramureşean, Călin Matei, a anunţat că va sesiza şi conducerea Ministerului de Interne, Adăscăliţei fiind component al echipei de rugby Dinamo - se pare însă că el negocia revenirea la echipa din Arad pentru care a jucat în urmă cu câţiva ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net