Adi Vasile, înainte de debutul la Mondiale: ”Visul meu este să ajungem în sferturi!”

Ultima actualizare:

    Naționala feminină de handbal a României a ajuns în Spania miercuri
Naționala feminină de handbal a României a ajuns în Spania miercuri

Naționala feminină de handbal, fără căpitanul de drept, Cristina Neagu, ia startul vineri la turneul final din Spania, iar primul adversar este Iran. Chiar și fără lider, selecțonerul Adi Vasile e optimist. El recunoaște că visează să atingă sferturile de finală.

Din grupa „tricolorelor” mai fac parte Kazahstan și Norvegia, iar gândul selecționerului Adi Vasile merge departe, către faza a treia a competiției, sferturile de finală. Înaintea plecării acesta a abordat mai multe subiecte legate de participarea la Campionatul Mondial. Iată ce a declarat

Despre obiectivul de la Campionatul Mondial: „Mondialul este văzut ca un prim pas în noul ciclu olimpic de trei ani, ținta principală fiind Paris 2024, iar acest turneu final este una dintre bornele construirii unei echipe puternice pentru JO. Ce putem promite este că vom fi pregătiți să ne luptăm cu fiecare adversar și vom încerca să fim cea mai bună versiune a noastră. Rezultatul este greu de prezis, clar este că ne dorim să mergem în grupa a doua, ne așteaptă șase meciuri, trei cu echipe care nu sunt de pe continentul nostru și care, poate, la prima vedere vor fi ușor de subestimat, cel puțin două dintre ele, după care trei meciuri cu echipe europene care sunt foarte sus în topul handbalului mondial. Dacă ar fi să visăm, visul nostru ne duce către jocul șapte, adică o prezență în sferturile de finală.

Despre adversarul din meciul de debut, Iran: „Iranul este la prima prezență la CM îi este clar că ele sunt echipa cu ultima șansă din grupa noastră, nu au nici experiența unei asemenea competiții, dar astfel de echipe prezintă un real pericol. Iranul vine multe necunoscute, dar este un meci pe care, evident, trebuie să-l câștigăm”.

Despre al doilea adversar, Kazahstan: ”Kazahstanul este o echipă care poate pune probleme unei echipei dacă nu te respecți și nu ești prezent sută la sută. Au un stil total diferit față de ce suntem noi obișnuiți în Europa și au și câteva jucătoare puternice în acțiune 1 contra 1”.

Despre Norvegia, al treilea adversar: ”Norvegia este Norvegia și nu are rost să mai facem comentarii”.

România joacă 3 meciuri în șase zile

„Tricolorele” au ajuns de miercuri  în Spania, iar azi vor face primul antrenament pe tărâm iberic. Fetele lui Adi Vasle vor debuta la CM mâine, contra Iranului, de la ora 19.00. Al doilea joc din prima grupă, este programat pla 5 decembrie, contra naționalei din Kazahstan, iar ultimul joc din Grupa C al româncelor este cu Norvegia, la 7 decembrie. Primele trei clasate din fiecare grupă merg mai departe în Grupele Principale. Acest turneu final este primul cu 32 de echipe, 8 în plus față de numărul formațiilor care se aliniau la start în trecut.

România bifează o adevărată performantă, fiind singura națională prezentă la toate cele 25 de ediții ale Campionatelor Mondiale (incluzând-o și pe actuala).

La ultima ediţie a CM, din 2019, tricolorele s-au clasat pe locul 12. De-a lungul istoriei, România a cucerit la CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Confruntările de la Mondialul din Spania sunt transmise live de Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net