Adrian Vasile, noul selecționer al naționalei de handbal: ”Cea mai mare onoare”

Ultima actualizare:

    Adrian VasileFOTO: Sportpictures.eu
Adrian VasileFOTO: Sportpictures.eu

Noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României, Adrian Vasile, a susținut prima conferință de presă în această funcție. Obiectivul său este să califice echipa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Prezent la conferința de presă, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu s-a declarat liniștit de alegerea făcută la 12 ianuarie de Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal. "Adrian Vasile a acceptat să fie antrenorul echipei naţionale şi ne-am pus de acord, iar acum vom semna contractul. Eu sunt mai liniştit acum, avem un staff tehnic, avem un program clar de pregătire şi de abordare a primului obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice. Lucrurile sunt puse pe un drum corect, spun eu. Contractul este valabil până pe 20 decembrie anul curent şi îmi doresc din suflet să ne oblige actualul staff tehnic să semnăm pe tot ciclul olimpic pentru Paris", a declarat Dedu.

Adrian Vasile, selecționer în premieră

”Este extrem de onorant să fiu în această poziţie. Fără îndoială este cea mai mare onoare a vieţii mele să fiu antrenorul echipei naţionale... o echipă naţională cu care am crescut la televizor. Este un drum pe care de abia aştept să-l începem. Eu şi staff-ul meu suntem foarte motivaţi să ne îndeplinim primul obiectiv de a ne califica la JO de la Tokyo. Primul pas este să ne calificăm la Jocurile Olimpice iar pentru asta trebuie să înţelegem că avem nevoie de cea mai bună echipă a României care poate să fie în acest moment. Jucătoarele cele mai în formă şi cu cea mai multă experienţă vor fi cele pe care voi miza în acestă primă etapă”, a declarat Adrian Vasile (38 de ani).

Acesta are avantajul de a cunoaște foarte bine una dintre adversarele din turneul de calificare, Muntenegru, națională la care a fost antrenor secund. Antrenor la CSM București, noul selecționer va antrena în paralel cele două echipe, cel puțin până la vară. ”În acest moment contractul meu cu CSM Bucureşti este valabil până la sfârşitul actualului sezon. Pentru discuţii legate de sezonul următor un acord de principiu a fost deja făcut”, a mai spus el.

Noul selecționer și-a prezentat și staff-ul tehnic, singura noutate fiind cooptarea antrenorului secund, norvegianul Bent Dahl, în rest, va rămâne cu aceiași oameni din mandatul lui Bogdan Burcea: antrenorul cu portarii, Jaume Fort Mauri, analistul Radu Cheregi și cei din staff-ul medical.

Când era jucător nu i-a cântat imnul

Fost handbalist, Adrian Vasile a evoluat timp de 9 ani la Steaua Bucureşti, formaţie cu care a câştigat un titlu, trei Cupe ale României şi Cupa Challenge. „Eu am crescut cu echipa națională de handbal a României, am crescut având ca și bornă că în viață trebuie să îți cânte imnul, dacă vrei cu adevărat să fii considerat cineva în acest sport. Nu mi s-a întâmplat ca jucător la echipa națională de seniori, dar mă bucur foarte tare că mi se întâmplă acum”, a mai spus noul selecționer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net