Cu opt zile înainte de Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, organizatorii se confruntă cu mai multe cazuri de persoane infectate cu COVID-19. A fost depistat noul coronavirus la un sportiv venit din afara Japoniei, la câțiva angajați care lucrau la un hotel unde locuiesc performeri olimpici, precum și la un membru al staff-ului tehnic al echipei de rugby în 7 a Rusiei.


Potrivit agențiilor străine de presă, organizatorii Jocurilor Olimpice n-au oferit prea multe informații despre persoanele care au avut rezultat pozitiv la testele efectuate marți și miercuri. Se știe doar că opt membri ai personalului unui hotel din Hamamatsu, localitate din centrul Japoniei, au fost infectați cu COVID-19. Și că un membru al familiei unuia dintre aceștia s-a infectat. De asemenea, s-a aflat că în acel hotel a locuit lotul de judo al Braziliei. În cazul acestora, testele au fost făcute înainte de sosirea participanților la Jocuri, sâmbăta trecută. Astfel că olimpicii brazilieni n-au intrat în contact cu aceștia. 
Un alt caz de infecție cu Sars-Cov-2 s-a înregistrat la Munakata, în sud-vestul Japoniei. Acolo, un membru al staff-ului echipei de rugby în 7 a Rusiei a fost depistat pozitiv și internat de urgență. Jucătorii și ceilalți membri ai staff-ului au fost plasați în carantină la hotel. În cazul în care testele care le-au fost făcute dau rezultat negativ, aceștia își vor relua antrenamentele vineri. Într-o situație similară s-a aflat și echipa feminină de rugby în 7 a Kenyei care a călătorit în avionul de Japonia alături de o persoană infectată. La sosirea în Kurume, în sud-vestul Japoniei, jucătoarele au fost testate, dar rezultatul a fost negativ. 
Gazdă a Jocurilor Olimpice de vară, metropola Tokyo se află într-o zonă în care a fost prelungită Starea de Urgență. Din acest motiv, și participanții la competiție, precum și oficialii sau ziariștii sunt supuși unor restricții fără precedent. De altfel, situația este destul de critică, miercuri, 14 iulie, fiind raportate 1.149 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus doar în Tokyo (au fost 2.376 în toată Japonia). Ceea ce reprezintă un record din ianuarie încoace.  
Circa 8.000 de persoane străine au sosit în Japonia între 1 și 13 iulie, pentru a fi prezente la JO, iar pentru Ceremonia de Deschidere din 23 iulie sunt așteptate alte 1.000 din categoria VIP. 
Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, organizatorii au decis ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să se desfășoare cu porțile închise. 

 
 
Loading...