Alin Firfirică: ”Pandemia m-a tras cu 3 metri în jos!”

Ultima actualizare:

    Alin FirfiricăFOTO: EPA
Alin FirfiricăFOTO: EPA

Alin Firfirică, multiplu campion național la aruncarea discului recunoaște că abia peste 4 luni va fi în forma pe care o avea înainte de începerea pandemiei de coronavirus.

Sportivul a fost prezent alături de Claudia Bobocea, o altă atletă calificată la Olimpiadă la cel mai mare concurs pe care l-a organizat țara noastră de la deschiderea competițiilor, Balcaniada de la Cluj. Cel mai bun atlet român în proba de aruncare a discului recunoaște că pandemia l-a dat peste cap! „Mă bucur că particip la acest Campionat Balcanic și ce este interesant că această competiție balcanică este cea mai mare la nivel mondial. A fost foarte dificil, dar mă bucur că am reușit să trec peste asta, m-a tras în jos pandemia… Nu pot să spun că am reușit să trec peste această perioadă la nivelul la care eram înainte. M-a dat înapoi poate undeva cu 3 metri pentru a reuși să îi câștig din nou voi avea mai mult ca sigur undeva de tras 3-4 luni”, recunoaște Alin Firfirică.

Calificat la Jocurile Olimpice, românul nu concepe să se întoarcă de la Tokyo fără medalia despre care a tot promis că o va câștiga! ”Sunt sigur că pot să aduc acea medalie și voi face tot posibilul pentru a veni acasă cu ea. Am început concursurile undeva la 63,64 de metri, iar recordul meu este de 67, 32m. Mă bucură faptul că m-am apropiat din nou de bariera celor 63 de metri cu antrenamente reduse. Dacă voi ajunge din nou să fac antrenamentele mele sunt sigur că mă voi apropia de cei 67 de metri. Iar 67 de metri la un Campionat Mondial sau la Jocurile Olimpice înseamnă podiumul garantat”, mai spune aruncătorul de disc.

Claudia Bobocea se antrenează în Portugalia

Calificată la Jocurile Olimpice în proba de 1.500 de metri, Claudia Bobocea petrece în țară doar trei săptămâni. În restul perioadei atleta locuiește în Portugalia, acolo unde se poate antrena tot anul. „O mare parte din an mă pregătesc în Portugalia deoarece zona în care locuiesc îmi oferă foarte multe condiții de pregătire, mai ales în timpul sezonului rece de iarnă, unde sunt 15-20 de grade”, povestește Claudia, al cărei obiectiv este calificarea în finala olimpică a probei.

Florin Florea vrea să organizeze Campionatul European de Seniori

Obiectivul principal al președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, este ca în 2028, România să fie gazda unui Campionat European de Seniori. „Unul din punctele noastre esențiale pentru candidatura Campionatului European de Juniori U 20 din 2023 a fost acest lucru, de a avea continuitate. Este Campionatul European pe Echipe, Campionatul European de Juniori și un viitor Campionat European de Seniori pentru care trebuie să muncim. Acesta este obiectivul principal, organizarea în 2028 a Campionatului European de Seniori. Ar însemna pentru România ceva extraordinar, în toată istoria federației de 120 de ani peste 2 ani, să putem să ne gândim, să sperăm și să facem tot ce e posibil să organizăm în România Campionatul European, ar fi exact ce ne lipsește”, a declarat Florin Florea.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net