Alin Firfirică se antrenează 7 ore pe zi pentru o medalie olimpică

Ultima actualizare:

    Alin FirfiricăFOTO: EPA
Alin FirfiricăFOTO: EPA

Alin Firfirică, cel mai bun aruncător de disc din România va trece la un program de antrenamente extrem de dur! Sportivul se va pregăti câte 7 ore pe zi în goana după o medalie olimpică la Tokyo.

Alin Firfirică (25 de ani) a încheiat cel mai ciudat sezon din cariera sa. Cu toate acestea, sportivul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo de la anul, și-a mai trecut în 2020 în palmares două medalii de aur, la Campionatul Național și Balcaniada de la Cluj. Faptul că luni bune doar s-a antrenat fără să concureze, l-a dat în spate pe sportiv. ”Eram într-o formă fizică foarte bună, la primul concurs în luna martie, când încă nu începuse pandemia, eram la un rezultat de 66 metri, cu care sigur puteam să urc pe o treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice. Acum sunt undeva la 61 - 62 metri… Mai am de recuperat acești metri, cred că o să o  fac în două luni”, a declarat Alin Firfirică pentru Sportsnet.

Alin Firfirică se antrenează la mare
Alin Firfirică se antrenează la mare

În drumul către medalia olimpică de aur pe care și-o dorește, Firfirică va avea parte în următoarele luni de un program spartan. ”O să fie crunt, voi avea undeva la 7 ore de muncă în fiecare zi”, spune atletul, care recunoaște că în perioada în care actitivatea sportivă s-a oprit, a mâncat după pofta inimii, iar acest lucru s-a văzut pe cântar: ”Am mâncat shaorma, nu am avut nicio restricție! Îmi place să mănânc, ce să fac, asta este, fiecare cu viciile lui. Mai nou, m-am apucat și de abdomene,  am și o dietă, nu mai mănânc o shaorma dintr-odată, mănânc jumate și ziua următoare mai mănânc și cealaltă jumătate”, glumește Alin. Totuși, redevine serios atunci când vorbește despre kilogramele în plus pe care i le-a adus această perioadă: ”Am pus pe mine 4 kilograme, am ajuns la 120 și nu sunt așa mândru de mine, pentru că am pus țesut adipos, iar acest lucru nu este foarte bun. Urmează să le dau jos. Pe viitor, sper să mă fixez undeva la 121, 122 kilograme, dar numai masa activă”, a încheiat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net