Tricolorii încearcă să câștige mâine seară, la ora 20.00, și cu Grecia în ”barajul” pentru sferturile de finală ale Campionatului European de polo de la Budapesta


Întrecută de Olanda (8-9) și Serbia (7-15), România a reușit să se claseze pe locul 3 în Grupa B grație succesului cu 11-10 (3-3, 3-2, 2-0, 3-5) din meciul cu Rusia. 
Cosmin Radu și colegii săi se țin de surprize la această ediție a Campionatului European. Iar dacă în fața Olandei ei au clacat neașteptat, pierzând cu 0-3 ultimul sfert, în disputa cu Rusia ei s-au revanșat din plin. Grație golurilor marcate de Gheorghe (3), Prioteasa (2), Radu (1), Georgescu (1) și Fulea (1), naționala noastră nu numai că s-a revanșat pentru înfrângerea de la ediția din 2018 a Europenelor (7-12), dar și-a asigurat și prezența în ”barajul” pentru sferturile de finală ale competiției. Una care se desfășoară la Budapesta, adică acolo unde a terminat pe locul 8 în 2014 după ce obținuse și ultima victorie (11-8) în fața... Rusiei.  
Pentru a ajunge în ”sferturi”, România trebuie să câștige meciul cu Grecia, programat mâine seară, la ora 20.00. Un meci deloc ușor, în fața unei formații care a fost superioară naționalei noastre atât ca poziționare, cât și în ultimele dispute directe de la CE. În 2016, Grecia s-a impus cu 15-9 în optimile de finală, iar în 2014 a câștigat cu 10-9 în faza grupelor. Celelalte trei meciuri de  baraj pentru sferturile de finală sunt programate tot astăzi, după cum urmează: Muntenegru – Turcia, Germania – Spania și Rusia – Georgia. 
Campioana europeană din 2020 se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar alte cinci echipe vor intra în cursa pentru turneul preolimpic de la Rotterdam (29 martie – 5 aprilie), unde vor mai participa alte şapte echipe din lume, pentru patru locuri garantate la JO. Din Europa sunt calificate deja la Jocurile Olimpice trei formații: Serbia (câştigătoarea Ligii Mondiale), respectiv Italia şi Spania (locurile 1-2 la Campionatul Mondial).

Loading...