România a pierdut cu Norvegia, scor 23-21, meciul de debut la CE din Suedia şi în loc să fim trişti şi să promitem mai multe pentru meciurile care urmează, dinspre lotul naţional vine mai mult scepticism.


Selecţionerul spaniol, Ambros Martin, spune că fetele nu sunte pregătite pentru lucruri mari şi să nu avem prea multe aşteptări de la meciurile cu Rusia şi Croaţia. "La acest prim turneu nu suntem pregătiţi jucăm în aşa fel încât să garantăm succesul. Dar suporterii trebuie să ştie că eu şi jucătoarele vom lupta până în ultima clipă pentru victorie. Ne dorim rezultate bune, însă important este să construim o bază solidă pentru viitor. Au fost momente și momente în jocul României. În prima parte nu am putut-o s-o anihilăm pe Nora Mork, dar în partea a doua ne-am apărat mai bine. Din păcate, în faza de atac, nu am găsit soluții, am încercat tot felul de mutări în distribuție, dar nu au dat rezultat. Să nu uităm însă cu cine am jucat, o echipă medaliată la Jocurile Olimpice, campioană mondială, care știe întotdeauna să joace momentele-cheie. Stăm la mâna noastră, e important să ne calificăm mai departe pentru a avea cât mai multe meciuri în picioare, să ne dovedim potențialul. Eu am încredere în echipa României", a spus ibericul.

România se mai poate califica încă în faza următoare, unde poate accede şi cu doar o victorie în ultimul meci, împotriva Croaţiei. Contează însă cu câte puncte vom ajunge în a doua fază a grupelor, unde toate echipele îşi iau cu ele ce au obţinut în compania echipelor calificate din grupa respectivă.

Am simţit fanii aproape, ne-au împins de la spate în anumite momente. Nu ştiam că vor veni atâţia, a fost o surpriză plăcută. Din păcate, greşelile noastre au decis acest rezultat, dar cred că important este că am luptat până la final. Ele aleargă foarte mult, noi trebuia să alergăm după ele, şi fizic, dar şi după scor”, a spus şi Melinda Geiger

 
 
Loading...