Amelia Racea, campioana înnebunită după dulciuri

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Necunoscută pentru lumea sportului până duminică, Amelia Racea a explodat la Europenele de gimnastică, obţinând titlul la bârnă la chiar prima participare la o competiţie majoră de senioare.

Amelia a ajuns la gimnastică în urmă cu 10 ani, fascinată fiind de evoluţiile Andreei Răducan, Simonei Amânar, Mariei Olaru şi ale celorlalte fete de aur de la JO desfăşurate la Sydney.

„Amelia a hotărât singură, acum 10 ani, că vrea să facă gimnastică. Nu avea nici 6 anişori şi urmărea la televizor Olimpiada. A spus atunci: «Vreau să merg şi eu la gimnastică!». Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul din Deva, iar de atunci munceşte pentru visul ei", ne-a spus tatăl campioanei, Marius Racea, care a urmărit la televizor, cu sufletul la gură, evoluţia fiicei sale.

Şef de post în comuna gorjeană Plopşor, acesta ne-a dezvăluit că, deşi gimnastica impune un regim strict, Amelia este mare amatoare de dulciuri.

„Cel mai mult îi plac prăjiturile de casă, dar şi plăcinta sau chiftelele. Când vine acasă mănâncă tot ce vrea, dar foarte puţin", susţine tatăl campioanei

La rândul său, antrenorul junioarelor de la CS Cetate Deva, unde ea s-a pregătit în ultimii ani, Florin Cotuţiu, spune că Amelia are preocupări normale în afara sălii şi că îi place să asculte muzică, să iasă cu prietenele, să-şi cumpere câte un parfum când pleacă în străinătate sau să navigheze pe Internet.

Vine acasă doar o dată pe lună

Chiar dacă şi-a ales singură drumul spre gimnastică, Amelia a avut un exemplu şi în familie, pe mama sa.

simeon stalpnicul png

Carmen Racea, care a practicat şi ea acest sport, dar la nivel de amatori, este acum mândră de fiica sa, în care spune că a avut mereu încredere: „Are potenţial şi este foarte muncitoare. A plecat de lângă mine să facă acest sport, de la şase ani. O văd o singură dată pe lună, dar sunt foarte mândră de ea", ne-a declarat şi mama campioanei.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net