Campioană olimpică de la Rio, Ana-Maria Popescu Brânză, și eroul de la Sevilla, Helmut Duckadam, au fost ”profi” de sport pentru două ore la Școala nr. 143 din sectorul 5


Zumzetul elevilor s-a estompat în momentul în care în sală și-au făcut apariția Ana-Maria Popescu Brânză, Helmut Duckadam și fiica acestuia, Jullianne. 
Invitată să participe la acțiunea ”Azi sunt Profu tău de sport” în cadrul campaniei Născut pentru sport inițiată de Asociația Junior Sport, campioana olimpică de la Rio cu echipa de spadă a României a acceptat cu mare plăcere. Ea s-a declarat încântată mai cu seamă că, deși a terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova, n-a apucat încă să profeseze. ”E întotdeauna o bucurie atunci când întâlnesc copii, ori de câte ori am ocazia să le transmit beneficiile sportului. Această iniţiativă este minunată şi are nevoie de sprijinul nostru. Eu mi-aş dori ca toţi copiii să ajungă să facă scrimă, dar mai important este să înţeleagă cât de importantă este mişcarea şi să privească sportul ca pe o joacă. Noi, adulţii, uităm că sportul începe ca o joacă şi aşteptăm foarte mult de la ei. Mie, după 20 şi ceva de ani de scrimă, încă îmi place la nebunie jocul ăsta şi merg cu drag la antrenament", a mărturisit Ana-Maria, care, după ce a condus mișcările de înviorare ale micuților, le-a făcut o scurtă prezentare a costumului purtat de scrimeri. 

branza_2447.jpg

Un elev a probat masca de scrimă sub privirile campioanei
Foto: Marian Burlacu

Campioana a acceptat să șuteze la poarta de handbal apărată de Helmut Duckadam. Și deși fostul portar i-a arătat în ce colț va pleca n-a izbutit să-l învingă. ” Pe Ana-Maria Popescu am păcălit-o. I-am arătat unde să tragă şi a crezut că o să schimb colţul”, a mărturisit eroul de la Sevilla, care a explicat și de ce fiica sa practică scrima: ”Julianne este la început de drum. Are un an de când face scrimă. Important este să muncească şi vom vedea peste doi-trei ani ce se va întâmpla. A fost alegerea ei", a spus fostul portar.  

branza_2570.jpg

 Ana-Maria Popescu Brânză și Helmut Duckadam au oferit autografe
Foto: Marian Burlacu

La final, sub privirile profesorilor de educație fizică și sport Dorinel Rădoi și Ionuț Streinu, Ana-Maria Popescu Brânză și Helmut Duckadam au oferit autografe copiilor pe revista ”Născut pentru sport” ce se distribuie gratuit în școlile bucureștene. La această acțiune sunt implicați și alți oameni de sport precum Anghel Iordănescu, Monica Iagăr, Nicu Vlad, Cristinel Romanescu, Silvia Stroescu, Gruia Docan, Alexandra Dulgheru şi Alina Dumitru.

copii-branza_2622.jpg

Elevii au răsfoit cu curiozitate revista ”Născut pentru sport”
Foto: Marian Burlacu

Ana-Maria Popescu o încurajează pe Julianne

Aflată în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Ana-Maria Popescu Brânză este preocupată și de viitorul scrimei din România, ea fiind și vicepreședinte al federației de profil. Multipla campioană a ținut să o încurajeze pe Julianne Duckadam, care concurează la aceeași armă ca ea, spada.  "Noi ne-am mai întâlnit și știu că este o fire ambiţioasă. Îşi face foarte bine temele. Este profilul potrivit pentru scrimă. Sper ca pe planşă să nu fie atât de liniştită, pentru că ea pare foarte cuminte şi calculată, iar în scrimă, şi mai ales la spadă, ai nevoie de acel dram de sclipire, ca să nu îi spun nebunie. Dar asta se antrenează", a spus Ana-Maria Popescu.

branza-julianne-duckadam_2714.jpg

Ana-Maria Popescu Brânză și Julianne Duckadam
Foto: Marian Burlacu
 
 
Loading...