Anca şi Daiana au sedus Polonia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cu 15 medalii la Jocurile Olimpice, Mondiale şi Europene, Polonia este una dintre puterile voleiului mondial, la feminin. Iar din acest an, în liga de acolo evoluează şi două jucătoare din ţara noastră.

Vara trecută, la puţin timp după ce calificaseră naţionala la turneul final al CE din 2011 - România a ratat doar patru din cele 27 de ediţii!, Anca Martin (27 de ani) şi Daiana Mureşan (20) au acceptat oferta grupării poloneze AZS Bialystok, care şi-a propus să prindă ediţia viitoare a cupelor europene.

Bine primite la club, cele două românce se înţeleg în engleză cu ale lor colege şi în franceză cu antrenorul. Singura problemă a celor două voleibaliste este depărtarea de casă.

simeon stalpnicul png

„Cel mai mult şi mai mult îmi lipseşte familia. Mă întristează gândul că îi voi revedea abia la vară. Şi atunci pentru o perioadă foarte scurtă", spune Daiana, care e studentă la Bucureşti.

Mai experimentată, Anca priveşte cu optimism situaţia: „Sunt sigură că eu şi Cosmin (n.a. poloistul Cosmin Radu) vom depăşi orice obstacol. Nu e prima dată când suntem departe unul de celălalt. Şi cum am găsit soluţii anul trecut, când eu am jucat în Franţa, iar el în Italia, la fel vom găsi şi acum".

Anca vrea să facă masteratul la Universitatea din oraşul polonez.

simeon stalpnicul png

Aflat în nord-estul Poloniei, la graniţa cu Belarus şi Lituania, Bialystok (294.265 de locuitori) este celebru prin faptul că acolo a trăit doctorul Ludwik Lejzer Zamenhof, care a pus bazele limbajului esperanto.

„Oraşul seamănă foarte mult cu cele din România. Sunt două-trei mall-uri, parcuri, cafenele, tot ceea ce ne trebuie pentru a nu ne plictisi. În plus, Varşovia este relativ aproape, iar eu o consider una dintre cele mai frumoase capitale europene", ne spune Anca. Cele două jucătoare locuiesc împreună, în centru, într-un apartament cu trei camere.

«Dragostea pentru Rapid nu se exprimă în cuvinte»

Campioană cu Rapid, în urmă cu ceva ani, Anca Martin ţine cu această echipă şi la fotbal.

"Dragostea pentru Rapid nu se poate exprima în cuvinte. Când iubeşti Rapidul o faci cu toată fiinţa ta. Nimeni şi nimic nu poate schimba acest lucru. De ce iubesc fotbalul? De mici creştem alături de fotbal. Pentru mine meciurile de fotbal sunt un prilej de relaxare. Când eram în ţară aveam ocazia să merg pe stadion, dar acum urmăresc pe internet meciurile, în primul rând cele ale Rapidului şi apoi pe cele din campionatul Angliei, unde simpatizez cu FC Liverpool".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net