Andreea Răducan, a noua româncă în Hall of fame. Cine sunt celelalte opt

Ultima actualizare:

    Andreea Raducan, la Jocurile Olimpice din 2000FOTO: Guliver/ GettyImage
Andreea Raducan, la Jocurile Olimpice din 2000FOTO: Guliver/ GettyImage

Gimnastica românească are un nou motiv de mândrie. Andreea Răducan va fi inclusă, în luna mai, în Hall of Fame! Ea va fi cea de-a noua campioană din România ce va face parte din Panteonul Gloriilor acestui sport.

Andreea Răducan, multiplă campioană olimpică şi mondială la gimnastică, va fi inclusă în Hall of Fame în cadrul unei ceremonii programate la 19 mai, în Oklahoma City. „Ce bucurie poate fi mai mare decât atunci când munca şi performanţele îţi sunt răsplătite. Sunt extrem de bucuroasă să mă aflu alături de cei mai buni gimnaşti ai lumii din toate timpurile. Introducerea mea în International Gymnastics Hall of Fame înseamnă pentru mine excelenţă şi istorie. Este un bun moment pentru a mulţumi încă o dată tuturor celor care mi-au fost alături şi au crezut în mine. Sunt recunoscătoare şi vă mulţumesc încă o dată!”, a scris, într-un mesaj postat pe Facebook, Andreea Răducan. În vârstă de 34 de ani, Răducan este acum preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, dar a rămas în istorie ca o victimă a acelui caz de „dopaj” de la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000. Ea cucerise titlul olimpic la indivdual compus, fiind prima pe un podium 100% românesc, pe care se mai aflau Simona Amânar şi Maria Olaru. Din păcate, răcită fiind, înainte de concurs primise de la medicul Ioachim Oană o pastilă de Nurofen, care conţinea substanţe aflate atunci pe lista interziselor. Chiar dacă după câţiva ani s-a demonstrat ştiinţific că la gimnastică nurofenul nu ajută sportivul ci, din contră, îi inhibă simţurile, scăzându-i performanţa, Andreei nu i s-a mai dat niciodată medalia înapoi. Totuşi, ea a rămas în ochii tuturor drept campioana de drept, chiar dacă nu figurează în palmaresul olimpic deocamdată.

De-a lungul timpului, alte 8 gimnaste din România au fost incluse în Hall of Fame. Iar lista lor reprezintă o parte din tot ce a dat mai bun gimnastica românească pe plan mondial Aurelia Dobre, Gina Gogean, Lavinia Miloşovici, Simona Amânar, Daniela Silivaş, Teodora Ungureanu, Ecaterina Szabo şi Nadia Comăneci. De asemenea, în Hall of fame au fost incluşi şi doi antrenori români. E vorba de Octavian Bellu şi Bela Karolyi, acesta din urmă scriind pagini de istorie şi în SUA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net