Andreea Răducan și-a lansat autobiografia: ”Am fost şi sunt nevinovată”

Ultima actualizare:

Am adunat aici toate emoţiile, toate trăirile din viaţa mea de gimnastă şi nu numai. Nu mi-am propus vreodată să scriu o carte, nici nu îi găseam rostul, mai ales că în ultima vreme mai toata lumea scrie cărţi, iar eu n-am fost niciodată în pas cu ce se poartă. Dar mi-am dat seama că această carte este cerută de public. Toate discuţiile pe care le-am avut cu diverse persoane cu care am intrat în contact se opreau la capitolul Sydney, la pseudoefedrină, la Nurofen şi toate celelalte. Iar atâta vreme cât am fost şi sunt nevinovată, nu mă deranjează să vorbesc despre episodul Sydney. Aşa că mi-am dat seama că şi alte persoane şi-ar dori să afle mai mult despre ce acest lucru. Sigur, subiectul a fost dezbătut foarte mult, dar aici, în această carte, am încercat să detaliez astfel încât oamenii să înţeleagă mai bine ce s-a întâmplat atunci", a declarat Andreea Răducan în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea a dedicat volumul "Reversul medaliei" tatălui său, Gheorghe Răducan, decedat în urmă cu patru ani. "Eu am scris o carte, nu scriu cărţi. Să nu înţeleagă lumea greşit, că mă apuc de toate şi nu fac nimic. Această carte o dedic tatălui meu, el mi-a îndrumat paşii către gimnastică. M-ar fi bucurat să fie şi el azi aici", a spus fosta campioană cu ochii în lacrimi.

Prezent la conferinţa de presă, antrenorul Octavian Bellu, care semnează prefaţa cărţii împreună cu Mariana Bitang, a declarat că este de apreciat curajul Andreei Răducan de a scrie despre momentul nefericit Sydney 2000.

"O astfel de carte completează galeria restrânsă a cărţilor care vin să ne arate ce se întâmplă în spatele unei medalii. Este bine că Andreea a avut curajul să scrie această carte. În general, toţi încercăm să uităm momentele nefericite, dar Andreea nu vrea să uite. Şi chiar vrea să rememoreze nişte clipe care la momentul respectiv i-au creat multe coşmaruri şi poate au maturizat-o prea devreme", a afirmat Belu.

Antrenorul a menţionat că volumul "Reversul medaliei" va răspunde multor întrebări rămase fără răspuns după Jocurile Olimpice din 2000.

"Andreea a plătit un preţ prea mare pentru o greşeală care nu i-a aparţinut. Această reconstituire nu dovedeşte decât caracterul ei puternic. Această carte ne arată o femeie matură, puternică, îşi asumă şi performanţa, dar şi riscurile practicării unui sport de performanţă, dar nu vrea să rămână pentru nimeni ceva neclar în ceea ce s-a întâmplat la Sydney. Atunci a fost copilul lumii pentru o săptămână, a avut o primire triumfală în ţară, şi cred că această carte va lipezi într-un fel multe dintre întrebările rămase fără răspuns după Jocurile Olimpice de la Sydney 2000", a precizat el.

Antrenoarea Mariana Bitang a declarat că este este nerăbdătoare să afle din carte abordarea Andreei Răducan a momentului Sydney 2000.

"Nu ştiu dacă îmi face plăcere sau mai rău mă enervează prezenţa la lansarea unei cărţi despre un eveniment de care, eu, sinceră să fiu, nu îmi amintesc cu mare plăcere. Momentul Sydney, toată bucuria de acolo, pentru mine a fost umbrită de acel eveniment cu Andreea. Mai ales că noi ştiam că este total nevinovată şi că a pătimit pe nedrept. Trebuie să recunosc că n-am citit această carte, am scris la această prefaţă între două antrenamente şi alte cinci milioane de alte preocupări. Ce s-a întâmplat la Sydney este un moment ciudat, trist în amintirea mea. Sunt foarte curioasă să citesc în această carte abordarea Andreei", a precizat Bitang.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net