La câteva zile după dispariția lui MIRCEA PASCU (85 de ani), fost președinte al Federației Române de Fotbal, un alt om de sport care s-a implicat în dezvoltarea sportului din Petroșani a plecat dintre noi. Fost jucător de rugby, antrenor la nivel de copii și juniori, ADRIAN COSTACHE s-a stins din viață la numai 53 de ani.


Cu un fizic impozant, de jucător de linia întâi, bucureșteanul s-a ilustrat ca un promotor al sportului cu balonul oval în rândul tinerei generații. Și ca mulți dintre cei care lucrează ca antrenori în sportul juvenil, și ADRIAN COSTACHE era un om discret, puțin cunoscut publicului larg.   
Într-un comunicat, Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de dispariția fulgerătoare a fostului jucător și antrenor, Adrian Costache. „Acesta a încetat din viață la 53 de ani, la Petroșani. Fost jucător la Triumf și la Știința Petroșani, el a făcut pasul spre antrenorat, întâi la juniorii de la LAV, apoi la RC Grivița și în ultimii ani, la Știința Petroșani. De asemenea, a fost și antrenor al loturilor naționale la România U19 și România U20 și director tehnic al Centrului de Pregătire pentru juniori de la Cornu. De numele lui se leagă revirimentul sportului cu balonul oval în Valea Jiului, cel mai recent proiect al său fiind înființarea din anul școlar 2021-2022 a unei clase cu profil special de rugby la Liceul “Dimitrie Leonida” din Petroșani și un Centru de Pregătire a juniorilor din Valea Jiului. Dumnezeu să-l odihnească!”.
Apropiații săi au anunțat că  trupul neînsuflețit al fostului jucător și antrenor de rugby ADRIAN COSTACHE va fi depus mâine (marți, 22 septembrie), la Capela Străulești 2 din București. Ceremonia funerară se va desfășura miercuri, 23 septembrie, ora 13.30, la Cimitirul Străulești 2.

 
 
Loading...