Formații calificate în sferturile de finală ale ultimei ediții din Liga Campionilor la handbal, una întreruptă definitiv de pandemia de COVID-19, SCM Rm. Vâlcea și CSM București au oferit o confruntare de vis în finala Cupei României. Gruparea din Zăvoi s-a impus cu 22-19, iar acest succes i se datorează, în mare măsură, lui Florentin Pera (40 de ani).


Originar din Reșița, antrenorul campioanei din 2019 le spunea celor 20-30 de fani care au însoțit echipa la București și au urmărit finala într-un local din Orășelul Copiilor:  „Vrem să bem șampania celor de la CSM. Căci am auzit că o au deja pregătită". Tehnicianul și-a mobilizat impecabil trupa, care a început meciul în forță, detașându-se imediat (3-0) și mărind acest avantaj până la pauză (15-7). Mai apoi, în al doilea mitan, CSM București a revenit în forță, apropiindu-se la două goluri (19-21). ”Când o echipă conduce la opt goluri, intervine relaxarea”, a concluzionat Pera, după  finală. „Probabil, ne-am considerat câștigători după prima repriză. Am jucat la un nivel ridicat în prima repriză. Mă bucur că am găsit cele mai bune soluții de a duce jocul până la capăt în favoarea noastră. Vreau să-mi felicit fetele că au luptat împreună. Nu au cedat nici o secundă.  Am arătat ca o familie, am avut o apărare de fier în prima repriză. Echipa noastră a demonstrat că este o forță și că nu întâmplător am încheiat pe primul loc. Am fost echipa mai bună, am condus din prima secundă până în ultima”, a spus antrenorul, care a dedicat victoria unei persoane dragi din viața lui: ”Este o zi specială, este ziua mamei mele și cred că i-am făcut cel mai frumos cadou. Am început perfect acest sezon, cu două trofee într-un singur meci”. 
Cu două-trei minute înainte de final, antrenorului de la SCM i s-a făcut rău ... A fost înconjurat imediat de staff-ul său, iar finala a fost întreruptă  pentru câteva zeci de secunde. Din fericire, medicul echipei a reușit să-l repună pe picioare, astfel că Pera a participat la festivitatea de premiere!

 
 
Loading...