”Argint” pentru Alina Vuc la CM de lupte

Ultima actualizare:

    Alina Vuc, alături de antrenori și oficialii FRL, după calificarea în finala CMFoto: Facebook / FR de Lupte
Alina Vuc, alături de antrenori și oficialii FRL, după calificarea în finala CMFoto: Facebook / FR de Lupte

Luptătoarea de 25 de ani a repetat performanța de la Mondialele din 2017, de la Paris. Legitimată la CSA Steaua, Emilia Alina Vuc și-a asigurat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

În finala întrecerii de la Nur-Sultan (fosta Astana), de la categoria 50 kg, românca s-a înclinat în fața Mariei Stadnik. După circa o sută de secunde de echilibru, multiplă medaliată olimpică și mondială a inițiat primele acțiuni, detașându-se rapid (1-0, 5-0, 8-0). Mai experimentată, azera s-a impus cu 13-0. Până la finală, Vuc se impusese în disputele cu Ellen Riesterer (Germania, 4-2), Meng Hsuan Hsieh (Taiwan, 4-0), Oksana Livaci (Ucraina, 6-1) și Valentina Islamova Brik (Kazahstan, 6-6), în semifinală ea fiind inițiatoarea ultimei acțiuni care a fost punctată. Pregătită de Mihai Stroia, sportiva din Reșița este cea mai titrată luptătoare a României, pe lângă medaliile de argint de la CM ea având în palmares trei clasări pe podium la CE (două locuri 2 și un loc 3), precum și un titlu de campioană mondială militară.  

Sportivii români calificați la JO de vară Tokyo 2020

Atletism (5): Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 metri), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) și Alin Firfirică (aruncarea discului).Ciclism (1): Vlad Dascălu (mountain-bike)Canotaj: 7 echipaje Kaiac-canoe (2): Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă (canoe 2 1.000 m)Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg)Natație (2): Robert Glință și Daniel Martin (100 m spate)Tir sportiv (1): Laura Coman (10 m pușcă aer comprimat)Fotbal: echipa masculină

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net